Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Ordu Korgan’da HES’lere karşı direniş sürüyor

Ordu Korgan’da HES’lere karşı direniş sürüyor

Ordu’nun Korgan ilçesinde bu sabah polis ve jandarma ile yollar kesilmesine rağmen halk bahçelerden inerek çalışmayı engelledi.

Ordu ili Korgan ilçesi Çiftlik ve Çamlı Mahalle halkı derelerine HES yapılmasını istemiyor. Daha önce şirketin dereye girişini engelleyen halk hukuksal süreci de başlatmıştı.

Korgan ilçesinin Çiftlik mahallesi sınırları içerisinde yapılmak istenilen HES’e karşı direnen yöre halkı, bu sabah saatlerinde şirketin dere yatağında çalışma yaptığını öğrenince bölgeye gitmek istedi. Köylüler de fındık bahçelerinden dere yatağına giderek iş makinelerinin çalışması engelledi.

Yolların jandarma tarafından kapatılması üzerine köylüler, fındık bahçelerinden ve patikalardan HES çalışması yapılan dere yatağına ulaşmayı başardı. Çalışmanın yapıldığı alana gitmek isteyen vatandaşların yolu jandarma tarafından kesildi. Yapılan görüşmeler sonrası ise bir süre sonra makineler dere yatağından uzaklaştı.

ÇEVRECİLER HALKA DESTEK VERDİ

CHP milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ve yönetim kurulu üyesi, Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak da halka destek verdi. Yapılan destekle ilgili mücadelede köy halkının yanında olduklarını belirtilerek, “Bu dere küçük bir dere. Dere bir taraftan da kirletiliyor. Halk burada HES istemiyor. Doğal yaşamı korumak için mücadelemiz devam edecek” vurgulamasıyla ifade edildi.