Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Ordu Korgan Deresi’nde kirlilik bitmiyor!

Ordu Korgan Deresi’nde kirlilik bitmiyor!

Ordu Korgan İlçesi Çiftlik Mahalle halkı HES yapımını durdurdu ama yağışlı havalarda derenin kirletilmesinden kurtulamadı. Korgan Deresi‘ne kanalizasyon atıklarının bırakılmasına halk isyan ediyor.

Ordu‘nun Korgan ilçesi Çiftlik mahallesi halkı HES yapımını durdurdu ama yağışlı havalarda derenin kirletilmesinden kurtulamadı.

Korgan ilçesinde yapılmak istenen hidroelektrik santraline (HES) karşı verdiği mücadeleyle gündem olan Çiftlik Mahallesi’nde yurttaşlar, dereye bırakılan kanalizasyon kirliliği konusunda önlem alınmasını istiyor.

Kanalizasyon atıklarının yağışlı havalarda dereye bırakılmasından bıktıklarını belirten Ali Güney adlı yurttaş, “Yaklaşık 10 yıl önce de haber oldu burası ancak bir türlü önlem alınmadı. İşin kolayına kaçıyorlar. Dereye bırakılan kanalizasyon sağlığımızı tehdit ediyor. Deredeki canlı yaşamını yok ediyor” diyerek tepki gösterdi.

“HES’TEN VE KİRLİLİKTEN BIKTIK”

Ali Güney, HES için de halkın duyarlılığının yüksek olduğunu vurgulayarak “Yasadışı çalışmak isteyen HES şirketini kovduk ama dereye bırakılan kirliliği önleyemiyoruz. Yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yağışlı havalarda Korgan Belediyesi kanalizasyonu, peynir fabrikası da kirli atık sularını deremize bırakıyor. Yağıştan sonra da kirliliğin kokusu buraları yaşanmaz yapıyor. Bıktık, yeter artık” dedi.

HERKES DURUMU BİLİYOR”

Derenin yıllardır kirletildiğini tüm yetkililerin bildiğini söyleyen Ali Güney, “Sağlık Bakanlığına yazdık. Geldiler, su aldılar ama nedense sonuç içilebilir geldi. Milletvekillerinin haberi var. Özellikle şimdi cumhurbaşkanı danışmanı olan eski milletvekili İhsan Şener yakından biliyor. Ordu Valisini, Korgan Kaymakamını buraya gelmeli, yaşadıklarımızı yakından görmeli. Bıktık kanalizasyondan, kokudan. Gelsinler, kendileri yaşayabilecekler mi görsünler” dedi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül de, “Kolaya kaçarak tüm canlıların yaşamını tehdit ediyorlar. Dereye kanalizasyon akıtmak, işletme, fabrika atıklarını boşaltmak olağanlaştı Yetkililer görevlerini yapmıyorlar. Bu sorun bir an önce çözüm bulmalı. Kanalizasyon ve peynir fabrikasının atığıyla dere kirletilip yok ediliyor.” dedi.