Ana Sayfa > Ekoloji > Ordu Çaybaşı İlküvez’de neler oluyor?

Ordu Çaybaşı İlküvez’de neler oluyor?

Ordu ili Çaybaşı ilçesi İlküvez mahallesi halkı sularının zehirlenmesi, ormanlarının kirlenmesine sessiz kalmadı. Aylarca direndi. Şimdi direnişleri kırıldı. Tesiste çalışmaya başlandı. Ancak yeni tehlikeler devam ediyor.

Tesisten çıkan araçların tekerleri yıkanması gerekiyor, ama videoda görüldüğü gibi temizlenmiş. İlçe içinden geçen araçlar mikrop yayıyor. Araçlarla taşınan kirli sular nereye götürülüyor? Tesis için hazırlanan ÇED raporunda arıtma tesiste yapılacağı yazıyor. Yani tesiste eksikler devam ediyor. Suç işleniyor.

Dünya ve ülkemiz şu anda virüsle mücadele ediyor. Böyle bir zamanda yollarımızda ve Ordu Çaybaşı ilçesinin İlküvez mahallesi caddelerinde seyahat eden çöpün zehirli sularının aka aka yolculuk yaptığına da tanıklık ediyoruz.

Bu sabah (01 Nisan 2020) elimize ulaşan bu videodaki görüntüleri Ordu’yu ve Türkiye’yi yönetenlerin vicdanlarına havale ediyoruz…