Ana Sayfa > Ekoloji > Altın madenciliği ve Havran Barajı – Özer Akdemir / Çepeçevre Yaşam

Altın madenciliği ve Havran Barajı – Özer Akdemir / Çepeçevre Yaşam

Yapımı tamamlanarak su tutması için son hazırlıkların yapıldığı Havran Barajı‘nın 72 metreyi bulan gövdesini oluşturan dağda 10 binlerce yarasanın yuvası olan mağaralar var.

Hayat Televizyonu / Çepeçevre Yaşam programının “Havran Barajının, yarasalar ve zeytinlere etkileri. Bu baraj kimin için?” konulu çekimlerine katılan Prof. Dr. İsmail Duman kadar zeytincilerin, köylülerin, yerel yöneticilerin ve bilimcileri de ortak kanısı: “Baraj yarasaların sonu olursa, bölgenin dünyaca ünlü zeytinciliği de tarih olur!..”

Programda Prof. Dr. İsmail Duman, altın madenciliği konusunda şimdiye dek pek bilinmeyen, aslında bilinmesi de istenmeyen inanılmaz ayrıntıları, sömürünün ve talanın perde arkasını anlatarak, korkunç gerçeği aydınlatıyor…

Özer Akdemir / Çepeçevre Yaşam