Ana Sayfa > Bildiriler > ORÇEV: Ordu’da kanalizasyon dereye akıyor, belediye ve DSİ seyrediyor

ORÇEV: Ordu’da kanalizasyon dereye akıyor, belediye ve DSİ seyrediyor

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu‘da yaşanan selin ardından tahrip olan kanalizasyon sistemi nedeniyle kanalizasyonun dereye aktığını duyurdu. ORÇEV yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada Altınordu’daki kanalizasyon sisteminin onarılmadığını belirterek, “Bülbül Deresi’ne bir yıldır kanalizasyon akıyor ancak Devlet Su İşleri (DSİ) de Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) de önlem almıyor” denildi.

OBB DE ,DSİ DE ÖNLEM İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPMIYOR

Mahallelinin OBB’ye durumu bildirdiğinin, OBB yönetiminin ise derenin DSİ sorumluluğunda olduğunu belirterek dereye akan kanalizasyonu önlemeye yönelik adım atmadığının ifade edildiği Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Sorumluluk DSİ’nin ya da OBB’nin, hangi kurum ilgilenecekse sorun giderilmeli” ifadelerine yer verildi.

Ordu Çevre Derneği‘nin açıklamasında, DSİ’nin görevini yapmadığının altının çizilirken, “Peki dereye akan kanalizasyon Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda değil mi?” sorusu da yöneltildi. Açıklamada ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin soruna seyirci kaldığına dikkat çekilen açıklamada “Sonuçta bir gerçek var. Kanalizasyon dereye akıyor. İki kurum topu birbirine atadursunlar Bübül Deresi eski adı olan ‘Bokludere’ye dönüşüyor” denildi.

BULAŞICI HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARILIYOR

ORÇEV Yönetim Kurulu’nun açıklamasında OBB yönetimi ve DSİ yetkilileri sorumsuzlukla suçlanarak, “Bülbül Deresi’nde bir sene önceki selden zarar görmüş olan kanalizasyon yapılmadığı için dereyi kirletmeye devam ediyor. Selimiye ve Nizamettin mahallerinin sınırında eski kireç ocağının alt tarafında sel nedeniyle patlayan kanalizasyon Bülbül Deresi’ne bir yıldır akmakta. Kurumlar arası iletişimsizliğin cezasını halk mı çekecek? Derenin kirletilmesine seyirci mi kalınacak? Kanalizasyonun Bülbül Deresi’ne akması bulaşıcı hastalıklara da davetiye çıkarmaktır. Kanalizasyon Ordu Belediyesi OSKİ’nin sorumluluğunda. Şimdi ne olacak? Kanalizasyon nedeniyle halk sağlığı sorunu da yaşanacak” denildi.

“AÇIKLAMAMIZ SUÇ DUYURUSUDUR”

Söz konusu açıklamanın bir suç duyurusu olarak da değerlendirilmesi gerektiğini belirten ORÇEV yönetim kurulu, “Ortada bir sorun var. Bu sorun Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni, Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nü yakından ilgilendiriyor. Bunun yanı sıra da kanalizasyonun dereye akması nedeniyle halk sağlığı sorunu da yaşanabilir” açıklamasında bulunarak sorumlulara işaret etti:

“Bu nedenle Sağlık İl Müdürlüğünü yakından ilgilendiriyor. Bunların üçünün birden üst amiri durumunda olan Ordu Valiliği de yaşanan bu sorundan sorumludur. Kurumların görevlerini yapmamasından halk zarar görüyor. Bu olayda sorumluğu olanlar hakkında gereken inceleme ve soruşturma da başlatılmalıdır. Halkın sağlığı, çevrenin korunmasına ilgisiz kalanlara tepkimiz devam edecek ve hukuksal haklarımızı kullanacağız.”

Kaynak: Dokuz8 Haber