Ana Sayfa > Bildiriler > ORÇEV: Kamu Zararı Veren Yönetici Verdiği Zararın Bedelini De Kendisi Ödemeli

ORÇEV: Kamu Zararı Veren Yönetici Verdiği Zararın Bedelini De Kendisi Ödemeli

Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Enver Yılmaz döneminde yanlış yapılan çalışmalar nedeniyle oluşan kamu zararlarının kendisinden alınması için Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), ÇED olmaksızın yapılan deniz dolguları sebebiyle belediyeye kesilen para cezasının ve deniz kenarında inşası sürerken yıkılan binalar nedeniyle oluşan kamu zararının Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı Enver Yılmaz tarafından ödenmesini istedi.

Enver Yılmaz döneminde yanlış yapılan çalışmalar nedeniyle oluşan kamu zararlarının kendisinden alınması için Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe veren ORÇEV, “Seçilen belediye başkanı ilin sahibi gibi davranıyor. Seçimle gelip gidiyor, ancak verdiği zararların hesabı sorulmuyor. Bu alışkanlığı değiştirmek için haklarımızı kullanıyoruz. Görev sırasında kamu zararı verenlerin yükümlülüğü olmalı ve zararlar kendisinden alınmalıdır” dedi.

Hakkımızın takipçisi olacağız

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne verilen dilekçenin içeriği hakkındaki ORÇEV’in açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

Yasal haklarının kullanacaklarının belirtildiği açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Enver Yılmaz tarafından ÇED almadan yapılan deniz dolgular nedeniyle Ordu Çevre Derneği, Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne şikayette bulunmuştu. Yapılan incelemede sonunda 71.412,90TL idari para cezası kesilmişti. Yine OBB Meclis kararıyla imar değişikliği yapılarak “Özel Proje Alanları” adıyla yeni yapılaşma alanı oluşturulmuştu. Özel Proje Alanlarından biri olan Kirazlimanı Mahallesi’nde deniz kenarına 11 katlı 3 blok bina yapımına başlanmıştı. Yapılan yerel seçim sonrası yeni yönetim tarafından bu binaların yıkım kararı alındı ve yıkıldı. Şimdi bu iki olay nedeniyle yüksek oranda kamu zararı oluştu. Bu zararı Ordu Büyükşehir Belediyesi kasasından ödendiğinde zarar halkın parasıyla karşılanmış olacak. Oysa zarar hangi yöneticiler tarafından verilmişse kendisinden alınmalıdır. Bu nedenle Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne cezanın ve kamu zararlarının dönemin yöneticisi Enver Yılmaz’dan alınması talep ettik. Bu konuda Ordu Büyükşehir Belediyesi dava açıp parayı Enver Yılmaz’dan ve kararda imzası olanlardan tahsilini sağlamalıdır. Bu yapılmazsa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın görevini yapmamaktan, eski Başkan Enver Yılmaz’ı korumaktan davacı olacağız. Yasal haklarımızı kullanarak kamu zararını tahsil edilmesini sağlayacağız.” denildi.

Fotoğraflar: Ordu Çevre Derneği

Kimse kendi bildiği gibi davranamaz

Bir geleneği yıkmak istediklerinin vurgulandığı açıklamanın devamında Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu açıklaması şöyle: “Seçilen belediye başkanı sanki ilin sahibi gibi davranıyor. Kendine göre kararlar veriyor, yanlış olan kararların sonucunda halk hem ekonomik hem de ekolojik anlamda zarar görüyor. Seçimle gelip gidiyor ancak verdiği zararların hesabı sorulmuyor. Bu alışkanlığı, geleneği değiştirmek için haklarımızı kullanıyoruz. Görev sırasında kamu zararı verenlerin yükümlülüğü olmalı ve zararlar kendisinden alınmalıdır. Sürecin takipçisi olacağız.”