Ana Sayfa > Haberler > ODTÜ Rektörü Kök, ağaç katliamı nedeniyle yargı karşısına çıkacak!

ODTÜ Rektörü Kök, ağaç katliamı nedeniyle yargı karşısına çıkacak!

ODTÜ Rektörü Verşan Kök, binlerce ağacın katledilmesinden sorumlu olarak yargı karşısına çıkacak. YÖK daha önce Kök’ün yargılanmasına gerek olmadığı kararı almış, ancak Mimarlar Odası itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren Ankara 11. İdare Mahkemesi, YÖK’ün bu kararını kaldırdı.

ODTÜ Rektörü Verşan Kök, binlerce ağacın katledilmesinden sorumlu olarak yargı karşısına çıkacak. Ankara 11. İdare Mahkemesi, ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ün yargılanmasına karar verdi. YÖK daha önce Kök’ün yargılanmasına gerek olmadığı kararı almış, ancak TMMOB Mimarlar Odası itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren mahkeme de YÖK’ün bu kararını kaldırdı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ‘’ODTÜ‘de yapılan ağaç katliamına göz yumduğu ve görevini kötüye kullandığı” gerekçesi ile Rektör Kök hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. YÖK ise Kök hakkında işlem yapılmamasına karar verdi. Bu karara Mimarlar Odası’nın itiraz etmesi sonucu konunun yargıya taşınması üzerine de Ankara 11. İdare Mahkemesi, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kararını iptal etti.

“Melih Gökçek ile birlikte hesap verecek”

Konu ile ilgili kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ODTÜ’de binlerce ağaç bir gecede katledildi. 110 metre yol açıldı. Yüzlerce iş makinesi, kamyonlar, polis eşliğinde ODTÜ’yü ve kentimizi tahrip etti” açıklamasında bulunurken, değerlendirmesinde ayrıca şunları söyledi:

“ODTÜ‘nün yeşil aksı parçalandı, KYK yurdu inşaatına direnen öğrencilere acımasızca saldırıldı. Kavaklıkta da ağaç katliamı yapıldı. Şimdi bu işlemlerden sorumlu görevden alınan eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Rektör Verşan Kök, yargı önünde hesap verecek” dedi.