Ana Sayfa > Bildiriler > “Millet Bahçesi projesi iptal edilmediği sürece Salda Gölü için tehlike bitmiş değil”

Salgın günlerinde fırsatçılık yapılarak iş makinalarının sokulduğu Salda Gölü’nde tepkiler sonrası geri adım atıldı. Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak, “Salda Gölü’nde yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi iptal edilmediği sürece tehlike bitmiş değil” dedi

Burdur’da bulunan Salda Gölü’nde dün (14 Nisan) iş makinalarıyla yapılan çalışma, yoğun tepkiler sonrası sonlandırılmıştı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’ndeki çalışmaların durdurulduğunu açıkladı. TOKİ’den yapılan açıklamada ise, “Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir” şeklinde açıklama yapılırken, endilerine çalışmaların müteahhit firma tarafından tek taraflı bir kararla başlatıldığının aktarıldığını söyleyen Mehmet Göker, “Buradan sonra Cumhuriyet savcılığına gidip olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

TİMSAHIN GÖZYAŞLARI

Sendika.Org’a konuşan Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak, Salda Gölü’nde yaşanan olayı, “iktidarın ve şirketlerin kâr amacıyla halkın evlerinden çıkamamasını fırsata çevirme operasyonu” olarak değerlendirdi.

Ülke genelinde yükselen tepki ve duyarlılık nedeniyle geri atıldığını belirten Özbucak, “Hatta bakanlık ve TOKİ açıklama yaparak, sorumlulardan hesap sorulacağını açıkladılar. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaları “timsahın gözyaşları” olarak değerlendirmek gerekir. Suçlular ve suçu emirle çalışmaya gönderilen işçilere kesecekler. Bu oyunu kabul etmiyoruz. Ekoloji Birliği olarak yerelde özverili mücadele eden Salda Gölü Koruma Derneği’nin tepkisine ortak olarak tepkiyi büyütmeye katkı sunduk” ifadelerini kullandı.

“Salda Gölü’nde yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi iptal edilmediği sürece tehlike bitmiş değil” diyen Ekoloji Birliği eş sözcüsü Özbucak, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

GÖLÜN RANTA AÇILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

“Bugün tepki nedeniyle geri çekildiler. Yarın yine gelecekler. Uyanık olacağız Salda Gölü’nün ranta açılmasına izin vermeyeceğiz. Özellikle yerel alanda mücadele veren platform üyelerini kutluyoruz. Birliğimiz devam edecek.”

Salda Gölü Koruma Derneği üyeleri ve Antalya Barosu avukatları tarafından dava açıldığı hatırlatan Özbucak, “Davanın sonucu ne olursa olsun Türkiye olarak tek vücut olup Salda Gölü’nü kurtarmamız gerekiyor. Ekoloji Birliği bu konuda her türlü mücadele yöntemlerinin içinde olacaktır. Sonuç olarak şu an geri çekilmelerini sağlamak önemli bir başarı ancak yetmez, projenin de iptal edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.