Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Milas İkizköy’de Içme Suyundan Mahrum Bırakılan Halk İnsanca Yaşam Hakkı İstiyor

Muğla‘nın Milas‘a bağlı İkizköy halkı susuzluktan kırılıyor. Bir yıldır süren kesintinin kaynağı ise Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim şirketi. Suyu kontrol eden şirket, linyit için köylülerin arazilerini isteyen şirket, köyü susuzlukla sıkıştırmaya çalışıyor. Muğla Çevre Platformu‘ndan Avukat Güngör Elçin köyde yaşananları anlattı.

Milas ilçesinde bulunan İkizköy‘de tarım arazilerinin istimlakı için ihtar kağıtlarının gittiği ileri sürülürken, köylüler ikna edilemeyince sularının kesildiği iddia ediliyor. Köyün suyunun vanasını elinde tutan, bunu köylülerin arazilerini ucuza satın almak için tehdit olarak kullanan Yeniköy Kemerköy Termik Santrali adlı şirket köyü susuz bırakarak halkı köyü terk etmeye mi zorluyor? İkizköylüler de biliyor suyla tehdit edildiklerini. Peki MUSKİ’nin yapabileceği hiç mi bir şey yok bu süreçte?