Ana Sayfa > Bildiriler > Mersin NKP: Akkuyu Nükleer Santral İnşaati Durdurulsun!

Mersin NKP: Akkuyu Nükleer Santral İnşaati Durdurulsun!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının durdurulmasını istedi. Korona virüs salgınından bu yana inşaat faaliyetleri durmayan Akkuyu Nükleer Santrali’nde devam eden işçi alımları nedeniyle şantiyedeki işçi sayısının 10 bini bulduğu ileri sürülüyor. İşçilerin sağlıksız koşullarda çalıştığı, işlerin durdurulmadığı şantiyede işçiler risk altında!

Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının durdurulması çağrısında bulunuldu. Korona virüs salgınından bu yana inşaat faaliyetleri durmayan Akkuyu Nükleer Santrali’nde devam eden işçi alımları nedeniyle şantiyedeki işçi sayısının 10 bini bulduğu ileri sürülüyor. İşçilerin sağlıksız koşullarda çalıştığı, işlerin durdurulmadığı şantiyede işçiler risk altında!

Öte yandan kronik rahatsızlığı olduğu için 15 gün ücretli izne ayrılan işçilerin de işe geri dönmeye başlaması ile işçilerin topluca birarada çalışma şartları nedeniyle bu risk daha da artmış durumda. Ayrıca Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesinde 3 işçinin Covid-19 şüphesiyle ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı bilgileri de yer alıyor. Hastaneye kaldırılan işçilerin kimliği hakkında bilgi paylaşmayan şantiye yönetiminin ise, işçilerin testinin negatif çıktığını söylediği öğrenildi.

SALGINA RAĞMEN YURT DIŞINDAN İŞÇİLER GELİYOR!

Korona virüs salgınına rağmen şantiyeye yeni işçilerin geldiği, 5 binden fazla kişinin çalıştığı şantiyeye salgının başlangıcından bu yana yüzlerce işçinin geldiği ve sayının dokuz bini geçtiği söylenirken, yurt dışından da işçiler geldiği belirtiliyor. Sendika.Org’un haberine göre ise, Rusya‘daki projenin bitirildiği ya da durdurulduğu, ama Akkuyu’daki şantiyeye ise hemen her gün işçi alımları olduğu ileri sürülüyor.

MERSİN NKP: NÜKLEER SANTRAL İNŞAATI DURDURULSUN!

Gelişmeler üzerine Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının durdurulması çağrısında bulunuldu. Bu arada platform tarafından nükleer santral inşaatının derhal durdurulması çağrısı ile change.org üzerinden bir imza kampanyası da başlatıldı. Konu ile ilgili Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

“Doğaya, yaşama ve insanlığa verecekleri yakın ve uzun erimli zararları kar hırsları ile göz ardı eden Rosatom, Akkuyu NGS, İçtaş Şirketleri ve Rusya’nın Türkiye’nin sermayeden yana, sermaye ile iç içe siyasi iktidarları bugün Covid – 19 küresel salgınının en acil koşullarında Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalıştırılan 6000 işçinin ve bölge halkının yaşamlarını hiçe sayıyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki: “70 yıllık nükleer santral hayalimiz gerçekleşiyor.” Bu hayal rantın, talanın, doğal felaketlerin hayalidir. Halkımız nükleer santral değil sağlıklı bir yaşam, güvenceli bir gelecek istiyor. Türkiye halkının nükleer santral hayali yok. Hiçbir zaman da olmadı. Aya dört şeritli otoyol hayallerini halkın yutacağını sananların halkımızı nükleer santral hayallerinin peşine takmaları imkansızdır. Halkımız nükleersiz sağlıklı bir yaşam istiyor. Sermaye sahiplerinin daha çok kâr etmesi için nükleer felaketler, COVID -19’lar istemiyor.

Bizler Mersin Nükleer Karşıtı Platform olarak diyoruz ki; nükleer santral inşaatını derhal durdurun.”

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (MERSİN NKP)

Kampanyaya imza ve destek vermek için tıkayınız: Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı Durdurulsun!

Mersin NKP: Akkuyu Nükleer Santral İnşaati Durdurulsun!” hakkında bir düşünce

1. Peki durdurulması için bizim yapabileceğimiz bir şey var mı? İmzalayabileceğimiz bir kampanya ya da paylaşabileceğimiz sayfalar vs…?