Ana Sayfa > Haberler > Marmara Adası bilançosu: 110 futbol sahası büyüklüğünde alan yandı!

Marmara Adası bilançosu: 110 futbol sahası büyüklüğünde alan yandı!

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda dün 13:00 sıralarında çıkan ve 10 saat sonra kontrol alınan yangının ağır bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Marmara Adası Bilançosu: 110 Futbol Sahası Büyüklüğünde Alan Yandı, Yaklaşık 100 Hayvan Öldü

Türkiye’nin ikinci büyük adası Marmara Adası’nda dün öğlenden sonra çıkan, akşam üzeri kontrol altına alındığı açıklanan ancak 18:00’dan sonra tekrar büyüyen yangınla ilgili bazı detaylar gün ağarınca belli oldu. 10 saat sonra söndürülen yangına “sebep” olarak gösterilen, evinin bahçesini temizlerken biriktirdiği otları yakan bir kişi gözaltına alındı. Kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Marmara Adası Mestanağa mevkiinde çıkan yangın, 18:00’dan sonra yerleşim yerlerine sıçramış, üç ev ve jandarma lojmanları zarar görmüştü. Yaklaşık 60 evin tahliye edildiği yangında dört itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilendi, orman canlılarının yanı sıra bazı kümes ve mera hayvanları yaşamını yitirdi. Yangında toplam 80 hektar yani 800 bin metrekare alan yok oldu. Bu, yaklaşık 110 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yangınına ilişkin, “Dumandan etkilenen 30 hastamız oldu, ağır vakamız yok, hepsi tedavi görüp hastaneden ayrıldı. 100 civarında telef olan hayvanımız var” açıklamasını yaptı.

“Babadan kalma zeytinliklerim yandı”

Adada yaklaşık 40 yıldır yaşadıklarını söyleyen Nurgül Elçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük bir yerde başlayan yangın için “Büyümez zannettik ama çok şiddetli bir fırtına vardı, yangın birden büyüdü” ifadelerini kullandı. Elçin, babasından kalma zeytinliklerde hasara yol açan yangın nedeniyle kümeslerindeki kanatlı hayvanların telef olduğunu söyledi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, dün katıldığı canlı yayınlarda yangın büyümeden önce bir helikopterin kullanıldığını onun da yakıt ikmali için kısa bir süre operasyona ara vermek zorunda kaldığını belirtmişti.

50 personelin ve ada sakinlerinin katıldığı yangın söndürme çalışmalarında, 5 helikopter ve 11 arazöz kullanıldı.

Kaynak: Independent