Ana Sayfa > Haberler > Manisa’da taş ocağına karşı eyleme AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı da katıldı

Manisa’da taş ocağına karşı eyleme AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı da katıldı

Manisa Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıkayadibi mahallesinin yakınına yapılmak istenilen taş ocağına karşı yapılan eyleme AKP’li Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas da katıldı.

Türkiye’de erkenci kirazın ilk çıktığı yer olarak bilinen Manisa Şehzadeler ilçesindeki Sancaklıkayadibi mahallesinde kiraz üreticileri ve özellikle kadınlar, mahallesinin 200 metre yakınına yapılmak istenilen taş ocağına karşı bir araya gelerek eylem yaptı.

Denizli Çimento San.Türk A.Ş. tarafından yapılması düşünülen taş ocağına tepkilerini dile getirmek için halk mahalle meydanında toplanırken, eyleme CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP İl Başkanı Semih Balaban, Manisa Baro Başkanı Ümit Rona, AKP’li Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas ve çevre bölgedeki muhtarlar da katıldı. Eylem öncesinde ise mahalle sakinleri ÇED bilgilendirme toplantısına katılmayarak tepkilerini dile getirdi.

KİRLİ ELLERİNİZİ BÖLGEMİZDEN ÇEKİN

Eylemde söz alan kiraz üreticisi kadınlar, kiraz ve zeytin bahçelerine 200 metre yakınlıkta bir taş ocağının yapılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi. 53 yaşındaki Ayşe Gürsoy, “Bizi öldürmeyin. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Bahçelerimiz zeytin, kekik, kiraz kokuyor. Kirli ellerini bizim bölgemizden çeksinler. Taş ocağı istemiyoruz. Oksijenimizin, kirazlarımızın yok edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Doğayı katlettirmeyeceğiz. Gerekirse canımızı ortaya koyacağız, ama buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.86 yaşındaki Elif Karakuş da sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, “Buraya taş ocağının yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Devlet oturmuş oraya, şimdi bizim üstümüze hücum etmeye çalışıyor. Böyle bir şey olmaz” diye konuştu.

TAŞ OCAĞINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Kayadibi mahallesinde doğup büyüdüğünü ve geçimlerini kirazla sağladıklarını belirten  Sultan Kaya ise, “Bu topraklarda doğan ve bu topraklarda 2 çocuğunu büyütmeye çalışan bir anneyim. Taş ocağı istemiyoruz. Zaten Ege Bölgesi’nde verimli arazilerimiz ne kadar kaldı ki. Madenlerle verimli arazileri yok ettik. Nedir köylünün çektiği? Parası olan herkes taş ocağı yoksa başka maden ocağı yapmaya kalkıyor. Sancaklıkayadibi’ndeki kadınlar olarak taş ocağının kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

61 yaşındaki Bahriye Gül Algın da “Bizim kirazlarımız, zeytinlerimiz var. Biz çocuklarımızı düşünüyoruz. Yapacakları taş ocağının hiçbir hayrı olmaz. Bizim yerimiz Kayadibi’dir. Başka yerimiz yok” diyerek tepki gösterdi.

AKP’Lİ BELEDİYE: TAŞ OCAĞININ YAPILMASINA KARŞIYIZ

Eyleme katılan AKP’li Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas da belediye olarak Sancaklıkayadibi’ne taş ocağının yapılmasına karşı olduklarını söyledi.Kavas, belediye olarak neden karşı oldukları şu cümlelerle ifade etti; “Buralar verimli topraklar. Burada yapılması düşünülen yanlış yatırımdan dolayı vatandaşlarımız tepkili. Bu bölgede yetişen erken kirazların pazara ulaşması için belediye olarak Kiraz Pazarı yaptık. Hem ülkemiz hem de kentimizin için değerli olan bu bölgenin yok olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Sancaklıkayadibi’ne bir taş ocağının yapılmaması konusunda bizde belediye olarak gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Vatandaşımızın istemediği bir taş ocağının buraya yapılmasına biz de müsaade etmeyeceğiz. Şehzadeler Belediyesi olarak biz de taş ocağına karşıyız.”

BÖLGENİN TALAN EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise, kanunlara göre yerleşim yerlerine yakın olan bölgelerde asla madencilik yapılamayacağını dile getirerek, “Cennet gibi bir bölgenin talan edilmesine, taş ocağıyla yok edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kanunen bu taş ocağı yerleşim yerine çok yakın olduğu için yapılamaz. Yapılması düşünülen taş ocağı kiraz ve zeytin bahçelerinin dibinde. Sancaklıkayadibi’nin kadınları taş ocağının yapılmaması konusunda direnişlerini başlatmış. Biz de elimizden geldiği kadar Sancaklıkayadibi halkının başlattığı mücadelenin sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

Manisa Baro Başkanı Ümit Rona da mahalle sakinlerinin başlatacakları hukuki mücadeleye baro alarak gereken desteği vereceklerini söyledi.

Evrensel