Ana Sayfa > Dünya > Küresel Yurttaşlar Meclisi İklim Krizi Çözümleri İçin Bir Araya Geliyor

Küresel Yurttaşlar Meclisi İklim Krizi Çözümleri İçin Bir Araya Geliyor

Dünya çapından birçok insanı bir araya getiren “Küresel Yurttaşlar Meclisi” BM iklim müzakereleri öncesi iklim değişikliğine yönelik çözümler üretmeyi amaçlıyor. Organizatörler, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Küresel Yurttaşlar Meclisi” toplama planları kapsamında, dünyanın dört bir yanındaki insanların iklim değişikliğine yönelik müzakere etme şansına sahip olacaklarını söyledi.

Globalassembly.org projesi, yurttaşların meclislerinin politikacılara iddialı konularda öneriler üreterek hareket etmeleri için alan verdiği İrlanda, Fransa ve Kanada gibi ülkelerde benzer girişimleri geliştirmeyi amaçlıyor. Projede çalışan Güney Koreli 19 yaşındaki öğrenci Susan Nakyung Lee “Gençler sadece yükselen sıcaklıklar ve bozulan ekosistemler yüzünden hayal kırıklığına uğramıyor. Ayrıca, modası geçmiş siyasi çözümlerin sürekli olarak gündeme getirilmesinden de üzgünüz” dedi.

Plan, dünyanın dört bir yanından ilkbaharda veya yazın başında seçilecek 1000 kişiden oluşan ve Kasım ayındaki Birleşmiş Milletler COP26 görüşmelerinden birkaç ay önce bir sanal meclisin yürütülmesini kapsıyor.

Savunucular, yurttaş meclislerinin hükümetleri zorlama yetkisi olmamasına rağmen, tavsiyelerin politika yapıcıları etkileyebileceğini umuyorlar.

Nigel Topping, “COP26 için Küresel Yurttaşlar Meclisi, türünün en büyük süreci olacak ve dünyadaki insanlar arasında ve aynı zamanda vatandaşlar ve liderler arasında yeni ilişkiler inşa edecek” dedi.

Kaynak: İklim Haber