Ana Sayfa > Haberler > Kirazlıyayla kadınları maden için yapılan baskıları anlatıyor

Kirazlıyayla kadınları maden için yapılan baskıları anlatıyor

Bursa Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla’nın madenin doğa talanına karşı yaşam alanlarını ve çocuklarının geleceğini korumak i.in direnen kadınları yıldırmak, korkutmak, baskı altına almak için gözaltına alınmış, denetimli serbestlik kararı ile bırakmışlardı. Ancak baskılar sona erdi mi?

Kirazlıyaylalı kadınlar maden şirketi himaye edilirken, kendilerine yönelik yapılan baskı ve tehditleri anlatıyor: “Jandarma Köylüyü gecenin 3’ünde arayıp ifadeye çağırıyor. Ama madenci şirket köyde istediği gibi cirit atıp köylüyü taciz edebiliyor. Sabah Adliyeye giden köyün kadınları bütün gün nezarette bir bardak su bile verilmeden, oturdukları sandalyeden kalkmalarına bile izin verilmeden tutuluyor. Ama Madenci şirket köyün yaşam alanını talan etmesi yetmezmiş gibi tek su kaynağını da Beton mikserinin atığı ile kirletme hakkına sahip olabiliyor ve kimse onlara dokunmuyor, dokunamıyor. Devlet’in kimi korumak, neden korumaktır görevi?”