Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Kazdağları direnişçilerinin anlamlı destek buluşması: “Kazdağları hepimizin!”

Kazdağları direnişçilerinin anlamlı destek buluşması: “Kazdağları hepimizin!”

Kazdağları yine anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Her Yer Kazdağları, Kazdağları Kardeşliği, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kazdağları Sanatçı Dayanışması ile Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nden katılımcılar Kirazlı’ da 136 gündür direnişlerini sürdürmekte olan direnişçilerle bir başka destek buluşması daha gerçekleştirdi: “Kazdağları hepimizin!”

Kazdağları yine anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Her Yer Kazdağları, Kazdağları Kardeşliği, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kazdağları Sanatçı Dayanışması ile Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nden oluşan katılımcılar, Kirazlı’ da 136 gündür direnişlerini sürdürmekte olan direnişçilerle bir başka destek buluşması daha gerçekleştirdi.

“KAZDAĞLARI HEPİMİZİN!”

Kazdağları’ndaki doğa ve orman talanına karşı mücadele de nöbet de halen devam ediyor. “Maden şirketi gitmedikçe biz de buradan gitmeyeceğiz” diyen yaşam alanı savunucularının tek hedefi maden şirketinin bölgeden tamamen gitmesi. Kirazlı’da yürütülmek istenen altın madeni projesinin durdurulması için başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti” 136. gününe girerken, nöbet yeri anlamlı bir buluşmaya da sahne oldu.

Her Yer Kazdağları, Kazdağları Kardeşliği, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kazdağları Sanatçı Dayanışması ile Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği‘nden katılımcılar olarak Kirazlı’ da 136 gündür direnişlerini sürdürmekte olan direnişçilerle destek amaçlı anlamlı bir buluşma daha gerçekleştirildi.

KENT MERKEZİ’NDE ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

İda’nın kuklası ile birlikte maden projesi alanının bulunduğu Balaban tesislerinin kapısına kadar yürüyerek gerçekleştirilen buluşmada, ekoloji örgütleri ve direnişçilerin anlamlı anlamı kucaklaşması Kazdağları için verilmekte olan mücadeledeki dayanışmadan başka kararlılığı ve örgütlülüğü de ifade ediyordu.

Balaban tesislerindeki buluşmadan sonra ise Her Yer Kazdağları, Kazdağları Kardeşliği, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kazdağları Sanatçı Dayanışması ile Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği‘nden katılımcılar direnişçilerle birlikte 1 kilometre yürüyüş yaparak, pankartlar ve sloganlarla Çanakkale İskele civarında kent merkezine gelerek burada da bir de basın açıklaması gerçekleştirdiler.  Yürüyüş boyunca “Ormanlar, nehirler sermaye değiller”, “Her yer Kazdağı, her yer direniş”, “Kazdağları sincabı yalnız değildir” sloganlarını atan yaşam savunucularına yürüyüş boyunca “İnsan Ağaç İda” kuklası da eşlik etti.

“ALAMOS GOLD, KAZDAĞLARI’NI TERK ET!”

İskele Meydanı’nda yapılan basın açıklaması öncesinde Kirazlı/Balaban’dan zincirlerinden kurtulmuş olan “İnsan Ağaç İda” da doğa severlerle birlikte yürüyerek İskele Meydanı’na geldi. Meydanda Kazdağları’nın çığlığını haykıran İda tüm Çanakkalelilere şöyle seslendi:

“Ormanlarımız, sadece altın madeni ya da kereste değildir. Orman, insanların, kaybettiğimizde geri getiremeyeceğimiz bitkilerin, kuşların, sincapların, karacaların yaşam alanıdır. Yerli ya da yabancı, doğamızı katletmek isteyen bu şirketler gidene kadar Kazdağları’nı terk etmeyecek, her ağacı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı savunmaya devam edeceğiz.”