Ana Sayfa > Ekoloji > Kaz Dağları’nda su ve yaşam nöbeti madenciler gidene kadar sürecek | Çepeçevre Yaşam

Kaz Dağları’nın altın madencileri tarafından talan edilmesine karşı geçtiğimiz yıl temmuz ayında başlatılan “Su ve Yaşam Nöbeti”nde üç yüz güne yaklaşıldı. Altın madeninin 300 bin ağacı katlettiği Kirazlı Balaban bölgesindeki nöbet alanına geçtiğimiz günlerde pandemi gerekçesi Orman Bölge Müdürlüğü tarafından “alanı tahliye edin” yazısı gönderildi. Aylardır çadırlarda nöbet tutan gençler ise “madenciler gidene kadar burayı terk etmeyeceğiz. her ağacı teker teker savunacağız” diyorlar…

Özer AKDEMİR‘in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam, Kaz Dağlarındaki Su ve Yaşam Nöbeti tutan direnişçilerle internet bağlantısı ile maden karşıtı mücadeleyi ve son süreci değerlendiriyor.

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.