Ana Sayfa > Ekoloji > Kaz Dağları direnişçisi kadınlardan Las Tesis dansı ile protesto eylemi | Video

Kaz Dağları direnişçisi kadınlardan Las Tesis dansı ile protesto eylemi | Video

Kaz Dağları’nda kadınlar son dönemde popüler olan Las Tesis dansı ile protesto eylemi yaptı. “Bir ağaç daha eksilmeyeceğiz! Bir kadın daha eksilmeyeceğiz!”

Video: Kazdağları İstanbul Dayanışması

Kaz Dağları’nda direnişçi kadınlar son dönemde popüler olan Las Tesis dansı ile protesto eylemi yaptı. Kadınlar, Las Tesis eylemini Kaz Dağları’nda altın arama çalışmaları yapmak isteyen maden şirketi Alamos Gold’un maden sahası önünde yaptı. Eylemciler şarkının sözlerinde küçük bir değişiklik de yaptı. Kaz dağlarında siyanür ile altın arayan Alamos Gold maden şirketini de protesto eden kadınlar şarkıyı, “Doğayı da, kadını da katleden aynı” diye bitirdi.

LAS TESİS NEDİR?

Las Tesis, Şili’de ortaya çıkan danslı bir protestodur. Las Tesis olarak anılan bu danslı protesto, tüm dünyadaki kadın cinayetlerinde farkındalık yaratma amacıyla gerçekleştiriliyor. Şili’de ortaya çıkan bu dans, farklı ülkelerde de gerçekleştiriliyor.