Ana Sayfa > Ekoloji > Kastamonu ve Manisa’da bazı alanlar orman vasfı sınırları dışına çıkartıldı

Kastamonu ve Manisa’da bazı alanlar orman vasfı sınırları dışına çıkartıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Kastamonu ve Manisa’daki toplam 714 dönüm alan orman sınırları dışında çıkarıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete‘de yayınlanan kararıyla Kastamonu ve Manisa‘da toplam 714 dönüm alan orman sınırları dışına çıkarıldı. Kararda, “Bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan alanlar” ifadesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Kastamonu‘nun merkez ilçesine bağlı Halife köyü, Tosya ilçesine bağlı Karasapaca köyü ve Hanönü ilçesine bağlı Hanönü Mahallesi ile Manisa‘nın Demirci ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi, Yunusemre ilçesine bağlı Emlakdere ve Kayapınar mahallelerinde bulunan, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerlerden veya üzerinde 28 Nisan 2018 tarihinden önce yerleşim yeri bulunan yerlerden krokiler ile sınır ve koordinatları gösterilen alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda şu ifadelere yer verildi:

“Kastamonu ve Manisa’da bulunan, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerlerden veya üzerinde 28 Nisan 2018 tarihinden önce yerleşim yeri bulunan yerlerden olan, ekli listede gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir.” (Karar Sayısı: 5064)

TOPLAM 714 BİN 231 METREKARE

Resmi Gazete’de yayınlanan Erdoğan’ın kararıyla “orman sınırları dışına çıkarılan alanlar”ın toplamı 714 bin 231 metrekareyi buluyor. İşte o alanlar:

Kastamonu

• Halife Köyü: 114 bin 575 metrekare, 278 bin 215 metrekare
  • Tosya Karasapaca Köyü: 277 bin 430 metrekare
  • Hanönü: 889 metrekare

Manisa

• Eskihisar: 4 bin 816 metrekare
  • Emlakdere: 3 bin 140 metrekare, 636 metrekare, 330 metrekare, 1747 metrekare, 964 metrekare, 2022 metrekare, 3 bin 284 metrekare, 2 bin 523 metrekare, 1740 metrekare,
  • Kayapınarı: 4 bin 511 metrekare, 1733 metrekare, 1255 metrekare, 3 bin 237 metrekare, 3 bin 452 metrekare, 183 metrekare, 676 metrekare, 7 bin 509 metrekare..