Ana Sayfa > Bildiriler > Karacasu Çevre Platformu cezalara tepki gösterdi

Karacasu Çevre Platformu cezalara tepki gösterdi

Karacasu’da jeotermalle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medyada örgütlenen ve dernekleşme aşamasında olan Karacasu Çevre Platformu, Köşk’e bağlı Kuyucular’da jeotermal direnişi sırasında kesilen 3 bin 150’şer liralık sosyal mesafe cezaları sebebiyle bir basın açıklaması yaptı.

Karacasu Çevre Platformundan yapılan açıklamada, “ Aydın İli Köşk İlçesi Kuyucular Beyköy Mahallesi arasında kurulmak istenilen Jeotermal Enerji Santralini (JES) henüz ÇED süreci bitmeden hukuksuz bir şekilde kurmaya çalışan JES şirketine karşı köylülerimiz onurlu bir şekilde direniyordu. Kurdukları direniş çadırı ile de JES şirketinin hiç bir şekilde çalışmasına izin vermeyen köylülerimizin direnişini kırmak için pandemi sürecini fırsat bilen şirket kuruluma geçtiği sırada buna direnen köylülerimize yıldırmak amaçlı 3 bin 150’şer lira sosyal mesafe cezası yağdırıldı.

Aynı zamanda Karacasu’da da olmak üzere JES firmalarına karşı direnişte her zaman yanımızda olan AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili‘ye’ye de sosyal mesafe cezası kesildi. JES’lerin saçtığı zehirle sağlık, doğa ve kültür varlıklarına verdiği zararlar göz ardı edilerek asıl JES şirketlerine kesilmesi gereken cezalar topraklarına sahip çıkan efendimiz köylülere ve bunların yanında olan çevre gönüllülerine kesildi maalesef” ifadelerine yer verildi.

“JES ZULMÜNE SON VERİN”

Açıklama, “Bugüne kadar olan uygulamalardan JES’lerin yasal mevzuata uygun kurulmadığı görülüyor. Çevreye verdikleri zarar da göz ardı edilmekte ve bu şekilde çalışmaya devam etmelerine izin verilmekte. Bu şirketler hukuksuz bir şekilde korunmaktayken, bizim de Anayasa tarafından korunan sağlıklı yaşam hakkımız için direniş de en büyük hakkımızdır.

Karacasu Çevre Platformu olarak; Kuyucular ve Beyköy köylülerine ve AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili’ye yıldırma amaçlı kesilen cezaları kınıyor ve haklı mücadelelerinde her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz, Yetkililerden de bu cezaların derhal iptalini ve asıl tehdit olan JES şirketlerine ceza kesip faaliyetlerine engel olmalarını bekliyoruz. Aydın’ın hiç bir şeye ihtiyacı yok, sadece JES zulmüne son verin yeter” ifadeleriyle sona erdi.