Ana Sayfa > Haberler > Karaca: “İklimi fosilden vazgeçmek kurtarır!”

Karaca: “İklimi fosilden vazgeçmek kurtarır!”

2013 yılında özelleştirilen ve çevre yatırımlarını tamamlamaları için 2019’un sonuna kadar süre verilen kömürlü termik santrallar gereken yatırımı yapmadı. Şimdi, söz konusu 15 termik santral için verilen sürenin uzatılmaması isteniyor. Kanun teklifi eğer yasalaşırsa, filtresiz şekilde çalışmalarını sürdüren ve havayı kirleten bu santrallere 4 yıl daha izin verilecek.

İklimci çocuklara ses verin

Konuya tepki gösteren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “TBMM gündemi, periyodik dönemlerle bu düzenleme ile meşgul edilmektedir” dedi.

Karaca sözlerini şöyle sürdürdü, “Tüm partilerin ortak görüşü ile geri çekilmesine karşın, daha önemlisi Anayasa Mahkemesi kararlarına karşın büyük bir ısrarla tekrar ısıtılıp geri getiriliyor. CHP olarak, bu konudaki tavrımız yine aynı olacaktır.”

“Şu ana kadar uygulanmamış cezai işlemlerin, 20 katını uygulayacaklarını taahhüt ederek, ısrarla bir şans daha verilmek isteniyor” diyen Karaca, cezai işlemlerin uygulanmayacağını düşündüklerini belirtti.  Denetimsizliğin de en önemli sorunların başında geldiğini vurgulayan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, şunları söyledi:

“Yükümlülüğünü yerine getirmeyerek, her geçen gün daha fazla kirlilik getiren bu termik santrallere sürekli bir şans verilmek isteniyor. Hükümet bu işi çocuk oyuncağına çevirdi. Ancak, iklim talebinde bulanan çocuklarımız, oyun oynamıyorlar. Taleplerinde son derece ciddiler. İklim, millet bahçeleri ile değil; fosil yakıttan vazgeçmekle kurtarılır. AKP’ye sesleniyorum. Gelin, Yatağan Termik Santralini, millet bahçesine çevirelim. CHP Doğa Hakları olarak, gelecek kuşakların haklarını teslim etme yükümlülüğümüz karşısında, bu düzenlemeyi geçirmemek için mücadele edeceğiz.”