Ana Sayfa > Ekoloji > Fatsa’daki maden: Cennetin ortasında bir cehennem

Fatsa’daki maden: Cennetin ortasında bir cehennem

TEMA Vakfı, Fatsa’da beş yıldan bu yana işletilen altın madeninin doğaya verdiği zararları özetleyen bir video hazırladı. Fatsa’da hayatı tehdit eden altı maden işletmesi hakkında TEMA Vakfı tarafından hazırlanan videoda, madenin sadece 5 yıl içinde bölgede yarattığı ekolojik tahribat vurgulanıyor. Maden sahasının görüntülerinin yer aldığı videoda Fatsalılar, yaşadıkları coğrafyanın son beş yıl içinde nasıl yok edildiğini anlatıyor.

“Altın madeni hakkında Fatsalılar’ın anlatacakları var! Altın madeni sadece beş yılda, Fatsa’da geri dönülmez kayıplara neden oldu” başlığıyla yayınlanan videoda konuşan Fatsalılar, şöyle yakınıyor:

• Cennetin ortasında bir cehennem yaratıldı.
  • Bu kadar ormanlar gitti, bu kadar ağaçlar gitti. Ağaçlar yıkılırken ben ağladım.
  • Bu memlekette benim çocuklarım, benim torunlarım yarın yaşayamayacaksa, yazık olsun bizlere diyebiliyorum yani.
  • Nerede bizim tavşanlarımız? Nerede bizim kuşlarımız kurtlarımız? Çakallarımız vardı. Ötüyordu. Nerede?
  • Elma ağaçları vardı, erik ağaçları vardı, üzüm asmaları vardı, hepsini yok ettiler.
  • 20 sene sonra artık kanser olup, hastane kapılarına düştükten sonra bizi buradan kaldıracaklarsa, o zaman kaldırmasına gerek yok. Siyanür havuzlarının üzerinde kuş bile uçmuyor diyorlar.