Ana Sayfa > Haberler > JES’e karşı direnen Değirmendereliler yol kapattı

JES’e karşı direnen Değirmendereliler yol kapattı

Aydın Değirmendere’de JES karşıtı mücadele veren köylüler, şirketin araziye malzeme taşımasını engellemek için yol kapattı.

Aydın Kuyucak’a bağlı Değirmendere köyünde aylardır JES karşıtı mücadele veren köylüler, şirketin araziye malzeme taşımasını engellemek için yol kapattı.

Köy evlerine 30 metre uzaklıkta yapılmak istenen JES’e karşı direnen Değirmendere köylüleri şirketin malzeme taşıdığı yolun bir köylünün tapulu arazisinden geçtiğini belirterek yolu kapattı. Yol kapatma eylemi ile şirketin araziye malzeme taşıması engellendi.

AKŞAM YOLU KAPATTIK

Değirmendere köylülerinden Büşra Çetinkaya 30-40 yıl önce yapılan eski yolun şirket tarafından da kullanıldığını ve yeni asfaltlandığını belirterek, “Yolun bir kısmının bir köylümüzün tapulu arazisinden geçtiğini öğrendik. Arazi sahibinin çocuğu da kanser tedavisi görüyor. JES’lere karşı çıkan bir köylümüz. Bu yüzden o da rıza gösterdi ve dün akşam şirketin TIR’larla bizim evin yakınındaki araziye malzeme taşımasını önlemek için yolu kapattık. Sabah polis ve jandarma geldi. Bizden yolu açmamızı istiyorlar” dedi.

Polis ve jandarma ekipleri daha sonra köylülerin önüne kalkanlarla barikat kurarak araçların geçebilmesi için yolu açtı. Polisler köylülere “Suç işliyorsunuz, avukatınız dilekçe versin” derken, köylüler ise asıl suçu şirketin işlediğini söyledi.

Özer Akdemir
1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehliken/ Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. Ekoloji Birliği ve EGEÇEP Yürütme Kurulu üyeliği görevlerini yapmaktadır.