Ana Sayfa > Dünya > Japonya Yaşlanan 100 Kömür Santralını Kapatıyor

Japonya Yaşlanan 100 Kömür Santralını Kapatıyor

Japonya’daki Yomiuri gazetesine göre, Japonya yaşlanan 100 büyük verimsiz kömür santrallarını 2030 itibarıyla kapatacak.

Japonya’nın Yomiuri gazetesine göre 100’e yakın büyük, hükümetin verimsiz olarak nitelendirdiği kömür santralı 2030 itibarıyla kapatılacak.

Bu ölçekte yapılan kapatmalar, dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olan Japon hükümetinin kömüre olan güçlü desteğinde büyük bir dönüşüme de işaret ediyor.

Japonya, küresel ısınmaya neden olan karbon ve diğer emisyonlara büyük katkıda bulunan yeni kömür santralı planlarını iptal eden tek G7 ülkesi olarak da biliniyordu.

Yomiuri, endüstri bakanı Hiroshi Kajiyama’nın yakın zaman içerisinde, 1990 ortalarında inşa edilen ancak hükümet tarafından verimsiz olarak kabul edilen 114 santralın yaklaşık 100’ünün kapatılacağını veya çalışmalarının bir süreliğine durdurulacağını duyuracağını söyledi.

Ekonomi, Endüstri ve Ticaret Bakanlığı’ndan (METI) bir yetkili hükümetin 140 kömür santralından 114’ünü verimsiz olarak sınıflandırdığını doğruladı. Yetkili, Japonya’nın 2030 itibarıyla verimsiz kömür santrallarını aşamalı olarak kapatmayı planladığını söyledi.

Başka bir METI yetkilisi 01 Temmuz 2020 Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kömürün Japonya’nın enerji arzının % 32’sini oluşturduğunu ancak 2030 itibarıyla bu oranı % 26’ya çekmeyi başarmak için “kesin önlemler” alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İklim Haber