Ana Sayfa > Dünya > Jane Fonda: “Jamie, Fosil Yakıtlardan Paranı Çek”

Jane Fonda: “Jamie, Fosil Yakıtlardan Paranı Çek”

İklim eylemlerinde bir sembol haline gelen ünlü oyuncu Jane Fonda, fosil yakıtlara en çok para akıtan finans kuruluşlarından biri olan JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon’a yönelik başlattığı sosyal medya kampanyası kapsamında çektiği videoda, “fosil yakıtlardan paranı çek” çağrısında bulunuyor.

NEREDEYSE HER HAFTA TUTUKLANIYOR!

Eylül ayında iklim krizinin aciliyetine dikkat çekmek amacıyla ABD, Washington’a taşınan ünlü oyuncu Jane Fonda, her Cuma iklim grevlerine katılıyor. Kırmızı ceketi ve şapkasıyla iklim eylemlerinin sembolü haline gelen ünlü oyuncu, neredeyse her hafta tutuklanıyor. Fonda, beyaz ve ünlü olduğu için ayrıcalıklı olduğunu kabul ederken, “Bu kadar önemli bir şey için sahip olduğun şöhreti kullanamıyorsan, ne anlamı var?” diyor.

“FOSİL YAKITLARDAN PARANIZI ÇEKİN!”

Son olarak, Paris Anlaşması’nın imzalandığı 2015 yılından bu yana fosil yakıtlara 196 milyar dolarlık yatırım yapan finansman kuruluşu JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon’a yönelik bir video çeken Jane Fonda, bankanın fosil yakıtlardan acilen parasını çekmesini yoksa bankayı terk edeceklerini söylüyor.

Fonda, ayrıca herkesi #StopTheMoneyPipeline ve JPMorgan Chase’in sosyal medya hesaplarını da etiketleyerek bu videoyu paylaşmaya çağırıyor.

Videonun Açıklaması:

“Bu video sizin için değil, bir başkası için. Bu kişi Jamie Dimon, Chase Bankası’nın CEO’su. Ancak yardımınıza ihtiyacım var. Eğer başarırsak, iklim krizini durdurmaya yardımcı olabiliriz. Şu anda petrol, doğalgaz ve kömür şirketleri gezegenimizi kirletiyor. Bu şirketlerin ihtiyaçları olan tüm paraya sahip olduklarını düşünebilirsiniz. Ancak daha fazla kömür, petrol ve doğalgaz çıkarmak için bankalardan para almaya ihtiyaçları var. Ve bankalar buna boyun eğmeye istekliler. Aralarından en kötüsü ise JPMorgan Chase. Paris Anlaşması’ndan bu yana, Chase daha fazla fosil yakıt çıkartılması için 196 milyar dolar para akıttı. Bu Chase’i,  gezegenimizi yok eden Exxon, Chevron, BP ve diğer fosil yakıt şirketleri kadar sorumlu yapıyor.

Jamie Dimon’a mesajımız: Jamie, Chase’in parasını kömür, petrol ve doğal gazdan derhal çek. Eğer çekmezsen, bankanı terk ederiz. Chase kartlarımızı keseriz ve daha iyi bir banka buluruz. Eğer Jamie Dimon değilseniz, bu videoyu paylaşın ve Chase Bankası’nı etiketleyin. Eğer yeteri kadar kişi bunu yaparsa, ona ulaşırız.  #StopTheMoneyPipeline”

Dünya Haberleri