Ana Sayfa > Dünya > İzmir’de “Dünyanın Çöplüğü Değiliz, Asbest Gemisini İstemiyoruz” Mitingi Yapıldı | Video

ÖLÜM GEMİSİNE “GEÇİT YOK!”

İçinde 9 ton asbest olduğu belirtilen Brezilya donanmasına ait NAe Sao Paulo adlı geminin, İzmir Aliağa’da sökümüne verilen izine karşı kentte ortak mücadele başlatıldı. Geminin Rio De Janeiro Limanı’ndan yola çıkması sonrası Aliağa Demokrasi Meydanı’nda kitlesel miting düzenlendi. Mitingin ardından eylemciler, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda asbestli geminin gelişine karşı düzenlenecek olan Moğollar konserine katılmak için otobüslerle yola çıktı.

TMMOB, KESK, DİSK, EGEÇEP ve diğer ekoloji örgütleri ile İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Dikili, Bergama, Foça, Ayvalık ve Çandarlı demokrasi güçlerinin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ile siyasi partinin destek verdiği miting, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Meydanda “Aliağa dünyanın çöplüğü değildir”, “Ölüm gemisinin karasularımıza girmesini istemiyoruz”, “Ölüm gemisini durduralım”, “Havama, suyuma, toprağıma dokunma” pankartları açıldı.

Ölüm gemisine karşı İzmir Gündoğdu Meydanı‘nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer‘in katılımıyla saat 21.00’de düzenlenen etkinlik Moğollar‘ın konseriyle sürdü. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen Moğollar konseri için yeniden bir araya geldi.  Tüm Türkiye’yi direnişlerine destek olmaya çağıran katılımcılar, geç saatlere kadar Moğollar’ın şarkılarına eşlik etti.

Tunç Soyer etkinlik sırasında yaptığı konuşmasında, “Gemi yola çıktı, bugün Ankara Brezilya Büyükelçiliği önünde pankartlarımızı açtık ve uyardık; bu gemi İzmir’e gelmeyecek dedik. Gemi yolda, muhtemelen 30-40 gün içinde İzmir’de olacak ama bu gemiyi buraya sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

İlgili haber: Aliağa’da Asbestli Gemiye Karşı Miting: “Dünyanın Çöplüğü Değiliz”