Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > İzmir Çeşme Ayayorgi Koyun’da Doğa Katliamı

İzmir Çeşme Ayayorgi Koyun’da Doğa Katliamı

Dünyanın en güzel koylarından olan Çeşme Ayayorgi koyu tamamen tahrip ediliyor.

Ayayorgi’de Halka ait Hazine arazileri iş makinaları ile tamamen tahrip edilerek molozlar denize döküldü. Doğal arkeolojik ve doğal olan 20 dönüme yakın arazideki tüm yüzey traşlanarak ağaçlar kesildi zeytin ağaçları tahrip edildi. İş makinaları denizin içine girerek Denizin içine moloz döktü ve burada bir yol açtı. Kıyı kenar kanuna göre dokunulması yasak olan alanda Beach kulüp yapılması için inanılmaz bir inşaat faaliyeti sürüyor. İnşaatı yapanlar hazine arazisini kiraladıklarını iddia ediyorlar ama ellerinde burada bu tahribatı yapabilecek herhangi bir resmi izin veya belge mevcut değil.

Bu tahribat deniz kıyısından yukarıdaki bölgede de sürüyor burada kendilerine ait olan arsalar da inşaat yasağı mevcut olmasına rağmen belediyenin verdiği günübirlik kamp alanı izniyle Doğa tahribatı son gaz devam ediyor. Yapılan tahribat bölge sakinlerince tüm resmi makamlara bildirilmesine rağmen hiç kimse müdahale etmiyor ve şu anda aya Yorgi’in binlerce yıllık yapısı tamamen tahrip ediliyor.

İnşaatçılar Bu bölgeye dikenli teller çevrilerek halkın da denize ulaşması tamamen engellenmiş durumda. Bölge sakinleri ve çevreciler bu tahribata karşı çıkacaklarını ilan ederek tüm makamlara şikayet edeceğiz, gerekirse çok büyük eylemler koyarak Türkiye kamuoyunun dikkatini buraya çekeceğiz dediler. Belediye ve diğer Resmi makamları müdahalede bulunmaya çağırdılar.

Halk TV