Ana Sayfa > Haberler > İzmir Bornova ve Selçuk’ta doğal sit alanlarını yapılaşmaya açacak değişiklik

İzmir Bornova ve Selçuk’ta doğal sit alanlarını yapılaşmaya açacak değişiklik

İzmir’in çok sayıda doğal güzelliği barındıran iki ilçesinde sit alanları ile ilgili önemli değişikliklere gidildi. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Bornova ve Selçuk’ta sit derecelerini değiştiren düzenlemelerin tescillerini onayladı. Bu değişikliklerle her iki ilçede de sit alanları üzerinde yapılaşmaya olanak veren sürecin önü açılmış oldu.

Bornova’da ikinci ve üçüncü derece sit kapsamında olan alanların bu özelliği, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” şeklinde değiştirildi. Selçuk’ta ise birinci ve ikinci derecedeki sit alanları, “Doğal Sit – Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit – Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” oldu.

Birinci ve ikinci derece sit alanlarında hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmiyor. Değişiklikle getirilen “sürdürülebilir koruma kontrollü kullanım alanı” olan yerlerde ise çok sayıda değişik özellikte yapılaşmaya olanak sağlanıyor.

Kararlar bir ay askıda kalacak

Bornova’daki değişikliklerin; 01.11.2019 tarihli ve 256729 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ve eki paftanın 27.02.2020 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasından duyurulacağı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina 4. kat ilan panosunda askıda kalacağı belirtildi.

Selçuk’taki değişikliklerin ise; 06.01.2020 tarihli ve 2743 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ve eki paftanın 27.02.2020 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasından duyurulacağı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina 4. kat ilan panosunda askıda kalacağı hususu, 1 ay boyunca askıda kalacak.