Ana Sayfa > Ekoloji > İYİ Parti Lideri Akşener’den Kanal İstanbul açıklaması: Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız!

Partisinin Grup Toplantısında konuşan Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında “Sayın Erdoğan’ın daha önce ‘ekonomi bizim işimiz’ dediğinde başımıza gelenler ortada. Şimdi de ‘Çevre bizim işimiz’ dedi ya, nasıl endişeye kapıldığımı anlatamam” sözleriyle partililere seslenen Akşener, Marmara Denizin’ndeki müsilaj ve Kanal İstanbul konusuna değinirken de “Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız” dedi.

Partisinin Grup Toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında “Sayın Erdoğan’ın daha önce ‘ekonomi bizim işimiz’ dediğinde başımıza gelenler ortada. Şimdi de ‘Çevre bizim işimiz’ dedi ya, nasıl endişeye kapıldığımı anlatamam” sözleriyle partililerine seslenen Akşener, Marmara Denizi’ndeki müsilaj ve Kanal İstanbul konusuna değinirken de “Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız” dedi.

Partisinin TBMM’de gerçekleştirilen grup toplantısında canlı yayında açıklamalar yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Sayın Erdoğan’ın daha önce ekonomi bizim işimiz dediğinde başımıza gelenler ortada. Çevre konusunda da ‘Bu bizim işimiz’ dediği anda ben titremeye başlıyorum. Tansiyonum değişiyor” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesine sert tepki gösteren Akşener, “İstanbullu açıkça ‘İstemiyorum’ derken ısrarla ve inatla ‘Yapacağız’ dedikleri o ucube kanalı yapmalarına izin vermeyeceğiz. Marmara’yı, İstanbul’u ölüme terk etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu proje İstanbul’a yeni bir ihanettir” düşüncesini dile getirdi.

Konuşması sırasında Akşener, “Umarım TRT ve Meclis televizyonu kapatmaz” sözleriyle Safranbolulu kıraathanecilerin pankartını da açtı. Cumhuriyet‘in haberine göre; İyi Parti lideri Akşener açıklamalarında Marmara Denizi’ndeki müsilaj ve Kanal İstanbul konusunda şunları söyledi:

MARMARA ÖLÜRKEN, İHALE KENELERİNİN DAHA FAZLA SEMİRMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bu bela yeni değil, ilk defa 2007 yılında ortaya çıktı. O felaket ancak 2 yılda temizlenebildi. Yeniden ortaya çıktığında, bilim insanları başta bakanlık olmak üzere ilgili yetkilileri uyardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne yaptı? Mayısın ortalarına kadar bunun sıradan bir plankton artışı olduğunu, numune almaya bile gerek olmadığını söyledi. Son bir haftada müsilaj kıyılarımızı sarıp gündem olunca nihayet bakanlık acil durum eylem planı yapmaya karar verdi.

Onlarca bilim insanının uyarılarına kulak vermeyen bakanlık, Sayın Erdoğan ‘çevre bizim işimiz’ deyince sonunda adım attı. Devletin bakanı, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla” demeden adım atmıyor. Kardeşim, sen bu konunun bakanı olarak ne işe yarıyorsun? Senin işin bu değil mi, 8 ay önce bambaşka açıklamalarla sorunu görmezden geldiniz. Bugün sırf Erdoğan parmak şıklattı diye acil eylem planı hazırlama yarışına girdiniz.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener

‘BU BİZİM İŞİMİZ’ DEDİĞİ ANDA BEN ENDİŞEYE KAPILIYORUM

Sayın Erdoğan’ın daha önce ekonomi bizim işimiz dediğinde başımıza gelenler ortada. Bu konuda ‘Bu bizim işimiz’ dediği anda ben titremeye başlıyorum. Tansiyonum değişiyor. Şimdi de çıktı, ‘Çevre bizim işimiz’ dedi. Nasıl bir endişe duyuyorum, anlatamam size. Sayın Erdoğan’ın çevreciliği de ekonomistliği gibiyse milletçe büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız.  Bugün ağacına, ormanına, denizine sahip çıkmayan bir iktidar var.

KANAL İSTANBUL PROJESİ YENİ BİR İHANETTİR

Doğa konusunda tavizimiz yok, olmayacak da. Fatih’in İstanbulunun boğazına o yağlı ilmiği geçirmeyeceğiz. Marmara ölürken, o ihalele kenelerinizin daha fazla semirmesine daha fazla müsaade etmeyeceğiz. İstanbullu açıkça ‘İstemiyorum’ derken ısrarla ve inatla ‘Yapacağız’ dedikleri o ucube kanalı yapmalarına izin vermeyeceğiz. Marmara’yı, İstanbul’u ölüme terk etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu proje İstanbul’a yeni bir ihanettir.

Bu proje, milletimizin kutlu iradesine yapılan saygısızlıktır. Bu proje, düpedüz soygun planıdır. Boşuna heveslenmeyin, boşuna avuçlarınızı ovuşturmayın. Bu devran dönüyor, ilk seçimde bu iktidar gidiyor, bu saray sefası bitiyor. Şimdiden uyarıyorum, o kutlu gün geldiğinde bir kuruş bile alamazsınız. Sayın Erdoğan ve iktidarına güvenerek sakın ola bu hukuksuzluğa ortak olmayın. Sonra üzülürsünüz. Bir kuruş alamayacaksınız, ödemeyeceğiz. Aziz milletim, iktidar Kanal İstanbul fantezileriyle oyalanırken, iktidarın beceriksiz ellerinde ülkemiz hayati risklerle karşı karşıya kalıyor.”