Ana Sayfa > Bildiriler > İngiltere’de SPOT’tan Gezi 8’lisiyle dayanışma eylemi

İngiltere’de SPOT’tan Gezi 8’lisiyle dayanışma eylemi

Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT) Gezi Direnişi davasında hüküm giyen sekiz kişi ile dayanışmak üzere İngiltere’de bir kampanya başlattı.

Gezi Davası‘nda hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Osman Kavala‘nın yanısıra; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi de 18 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Haziran direnişi döneminde İngiltere’de faaliyet gösteren sendikaların temsilcileri tarafından oluşturulan SPOT, Gezi davasındaki skandal karara yönelik başlattığı kampanya kapsamında bugün Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde bir protesto eylemi yaptı.

SPOT bileşenlerinin yanısıra Londra’da yerleşik gazetecilerin de katıldığı protesto gösterisinde SPOT yönetim kurulu adına İngiltere Eğitim Sendikası’ndan Louise Regan bir açıklama yaptı.

Gezi Davası‘nda verilen hükümler konusunda İngiltere hükümetine ivedilikle harekete geçme çağrısı yapan Louise Regan şunları söyledi: “Gezi 8’lisiyle dayanışmak için başlattığımız kampanyanın ilk adımını bugün burada atıyoruz. Hapis cezasına çarptırılanlar ve aileleriyle dayanışmak için buradayız. Gezi 8’lisinin serbest bırakılması için İngiltere hükümetine bir an evvel harekete geçerek hapis cezalarını kınama çağrısı yapıyoruz. Adaletin sağlanması için kampanyamızı sürdüreceğiz.”

Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılan protesto gösterisinin ardından SPOT bileşeni olan Eğitim Sendikası (NEU) genel merkezinde de Gezi 8’lisi ile dayanışma açıklaması yapıldı. Gezi Davasındaki kararı protesto eden NEU yönetim kurulu üyeleri Gezi 8’lisine özgürlük çağrısı yapılan dövizlerle poz verdi.

Evrensel