Ana Sayfa > Haberler > İkizköy halkının insanca yaşam mücadelesi sürüyor | Video

İkizköy halkının insanca yaşam mücadelesi sürüyor | Video

Muğla Milas‘ta bulunan İkizköy’ün, Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri ve onlara bağlı kömür madeni ocakları tarafından yutulması tehdidine karşı verdiği mücadelenin filmi.

Uzun süredir karşı karşıya bırakıldıkları susuzlukla da mücadele etmek zorunda kalan Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mahallesi halkı son günlerin gündemindeki gelişmelerle sınırları içindeki Akbelen Ormanı’nın kesiminin durdurulması için de mücadelesini sürdürüyor. Linyit madeni sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen Akbelen Ormanına dikkat çekmek için İkizköylüler, yaptıkları eylem yanı sıra ayrıca change.org üzerinden de bir imza kampanyası başlattılar. 740 dönümlük ormanda ağaç kesimi her an başlayabilir!

İkizköylüler Akbelen Ormanını Koruma Altına Aldı