Ana Sayfa > Haberler > İkizdere direnişi birinci ayında: Şirket taş ocağını yapmakta, köylüler direnmekte kararlı | Video

İkizdere halkı tam bir aydır bölgelerine taş ocağı yapılmaması için direnişte. Rize Valiliği’nin eylem ve gösterileri 15 gün süreyle yasaklayan kararından dolayı direnişi uzaktan sürdüren yöre halkı bir yandan da hukuki mücadele veriyor, mahkemenin yürütmeyi durdurma konusunda karar vermesini bekliyorlar. Cengiz İnşaat’ın bölgedeki ruhsatının iptali için açtıkları dava da sürüyor. İkizdere halkı ve avukatları Yakup Okumuşoğlu yöre halkının yaşam alanlarını savunmak ve doğa tahribatının sona ermesi için direnmekten başka seçenekleri olmadığını söylüyor. Yöre halkı yapılan hukuksuzluklara karşı da direnerek mücadele etmek zorunda bırakıldı.