Ana Sayfa > Dünya > İkizdere direnişi ve doğa katliamı dünya basınında da gündem: Karadenizli kadın bu duruşuyla direnişin simgesi oldu

Rize’nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi’nde Cengiz Holding tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı Rizeli vatandaşların direnişi devam ediyor. Direnişte çekilen bir fotoğraf ise sosyal medyada binlerce beğeni alırken dünya basınına da yansıdı.

Rize‘nin İkizdere ilçesinde bulunan İskencedere Vadisi‘nde Cengiz Holding tarafından açılmak istenen taş ocağı, Rizeli vatandaşların direnişiyle karşılaşmıştı. Ağaçların kesilerek, bölgeye taş ocağı yapılmasını istemeyen vatandaşlar, doğanın çocuklara miras kalması gerektiğini vurgulamıştı.

Rize’de vatandaşlar tarafından sürdürülen direnişten simge haline gelecek bir fotoğraf paylaşıldı. Doğa talanına karşı elinde değneği ile bekleyen Karadenizli kadının fotoğrafı sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Twitter hesabıyla fotoğrafı sosyal medyada paylaşan bir vatandaş, Rize İkizdere’de, yağmaya-talana karşı doğasını, yaşam alanını savunan bir kadın. Mükemmel bir fotoğraf” ifadesini kullandı.

Doğa talanına karşı elinde değneği ile bekleyen Karadenizli kadının direnişteki kararlı duruşunu yansıtan fotoğrafı bu duruşuyla direnişin simgesi oldu. Rize’de vatandaşların doğa talanına karşı direnişinin sembolü haline gelen bu fotoğrafla dünya basınına da yansıdı.

İşte o fotoğraf: