Ana Sayfa > Haberler > İkizdere direnişçileri hakkında mahkemeden takipsizlik kararı

İkizdere direnişçileri hakkında mahkemeden takipsizlik kararı

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilmek istenen liman projesine hammadde temini için Rize İkizdere’deki İkizdere – İşkencedere Vadisi‘nde açılmak istenen taş ocağına karşı direniş sürerken, jandarmaya taş attıkları iddiasıyla 16 direnişçi hakkında açılan soruşturma hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararı; direnişçilerin taş attıklarını gösteren somut delil bulunmadığı gerekçesine dayandırıldı.

16 direnişçi hakkında Jandarma Genel Komutanlığı’nın şikayeti ile 27 Nisan 2021 tarihinde, jandarmaya taş attıkları iddiası ve “görevi yaptırmamak” suçlamasıyla soruşturma açılmıştı. Kalkandere Cumhuriyet Başsavcılığı ise kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi.

Bunun yanında, daha önce direniş alanı için acil kamulaştırma kararı çıkarılmış, yıkım için yetkililer harekete geçmişti. Direnişçilerin avukatı tarafından yapılan itiraz neticesinde, bilirkişi rapor sonucu da çıkmadığından bu yıkım kararı şu an için ertelendi.