Ana Sayfa > Ekoloji > HES ısrarının sonucu: Kamilet Vadisi dereleri çamur akıyor!

HES ısrarının sonucu: Kamilet Vadisi dereleri çamur akıyor!

Artvin‘in Arhavi İlçesi’ndeki Kamilet Vadisi‘ndeki derelerde yaklaşık iki aydır çamur akıyor. Vadide uzun süredir süren hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarının bir kısmının tamamlanması ile vadideki tahribat ortaya çıkmaya başladı. MNG Holding‘in yaptığı HES’ler nedeniyle vadideki derelerden çamur akmaya başladı. HES’in bulunmadığı dereler temiz akarken HES yapımının bittiği derelerden çamur aktığı görüldü.

Kamilet’i kurtarmak, geleceği kurtarmaktır

Dünyanın korunması gereken sayılı vadileri arasında yer alan Kamilet Vadisi’ndeki görüntülere Arhavililer ve çevre mücadelesi verenler tepki gösteriyor. Arhavi Çevre Koruma Platformu üyeleri, vadide yaşanan son durumu, tahribatı ve taleplerini Medyascope‘a anlattı. Platform üyeleri, MNG Holding’in, yaptığı HES’lerle Kamilet Vadisi’ni giderek yok ettiğini ve bir an önce HES faaliyetinin durdurulması gerektiğini söylüyor.