Ana Sayfa > Bildiriler > Hasankeyf ve Dicle Vadisi İçin Buluşuyoruz

Hasankeyf ve Dicle Vadisi İçin Buluşuyoruz

Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni sular altında bırakmak için kurulan ve geçtiğimiz ay kapakları kapatılan Ilısu Barajı ve HES’i Antik Kent Hasankeyf ile birlikte daha kazısı yapılmamış 300 Höyüğü, 199 köy ve 1 ilçe merkezinde yaşayan 80 bin insanı, Dicle Vadisi boyunca yaşanan en az 100 endemik ve soyu tükenme riski altında canlıyla birlikte milyonlarca canlıyı tehdit ediyor.

Hasankeyf ve Dicle Vadisi mücadelesini yükseltmek, antik kent Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni kurtarmak için yan yana gelen Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar, Meslek Odaları, Siyasi Partilerin oluşturduğu Hasankeyf koordinasyonu olarak 25 Ağustos 2019’da Maçka Demokrasi Parkına çağırıyoruz.

Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni yok etmeye çalışan akıl bugün Kazdağları’nı madenlerle, Karadeniz’i HES’lerle, Bursa’yı Termik Santrallerle, Aydın’ı JES’lerle, Akdeniz’i Nükleer Santralle, Salda’yı turistik tesislerle, Kuzey Ormanlarını Mega projeler adıyla, Marmara Adasını, Burgaz Adayı, Cudi’yi, Lice’yi … yangınlarla yok etmeye çalışıyor. Anadolu ve Mezopotamya’da bulunan bütün doğal ve kültürel miras alanları farklı bahanelerle yok edilmek isteniyor. Yıkmaya yok etmeye yönelik bu politikalara karşı ortak mücadele bizi başarıya götürecektir.

Ekoloji ve kültürel Miras alanlarının yok edilmemesi için mücadele eden bütün örgütleri 25 Ağustos tarihinde yapacağımız etkinliğe çağırıyoruz. Gelin orada masanızı kurun ve mücadelenizi anlatın.

Not 1: Park içinde stant kurmak isteyen örgütlerin park içi düzenlemenin yapılması için en geç 21 Ağustos saat: 17:00’a kadar hasankeyfkoordinasyonu@gmail.com mail adresine bilgi vermesi
gerekmektedir.

Not 2: Etkinlik saat: 17:00’da başlayacaktır. Etkinlik kapsamında Hasankeyf ve Dicle Vadisi fotoğraf Sergisi, Konserler, Dinletiler, Konuşmalar yapılacaktır.