Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Gümüşhaneliler doğa ve yaşam mücadeleleri için destek arayışını sürdürüyor

Gümüşhaneliler doğa ve yaşam mücadeleleri için destek arayışını sürdürüyor

Gümüşhaneliler topraklarını ve geleceklerini koruma mücadelesinde destek arayışını sürdürüyor. Gümüşhane Şiranlılar Ankara Barosu’nu da ziyaret ederek Kırıntı köyünde siyanürle altın işletmeciliğini engelleme konusunda hukuksal destek istediler.

Gümüşhane Şiran Kırıntı Çevre Platformu sözcülerinden Şükrü Akdoğan, Gümüşhane İşadamları Derneği Başkanı Erdal Kurt ve Çevre Komiyonu Üyesi Av. Özden Hindistan’ın da aralarında yer aldığı heyet, geçtiğimiz günlerde kendisi de Şiranlı olan Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında köylerindeki siyanürle altın işletmeciliği girişimi ve yürütülen faaliyetler hakkında Ankara Baro Başkanı Sağkan’ı bilgilendiren Kırıntı Çevre Platformu sözcülerinden Şükrü Akdoğan, “Sondaj çalışmaları devam ediyor. Siyanürle altın işletmeciliği girişimi var. Yalnıca bizim köy değil, çevrede en az yirmi köy bu bölgeden suyunu temin edecek. Onlar da zehirlenmeyle tehdit altında. Bu işletmeyi durdurmak için hukuksal destek istiyoruz.” dedi. İşadamları Derneği Başkanı da, “Bizler de bu konuda hassasız. Birlikte hareket etmek gerekir” diyerek hukuk mücadelesini, ülkenin ve toplumun yaşamında büyük ve hassas bir yeri olan Baroyu önemsediklerini de vurguladı.

Başkan Sağkan: “Hukuksal olarak her türlü desteği vermeye hazırız”

Gümüşhane Şiran ilçesinden olan Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ise, görüşmeden duyduğu memnuniyetini de ifade ederken, Gümüşhane halkının madene karşı verdiği yaşam ve hukuk mücadelesinde kurumsal olarak desteklerini sağlama çabası içinde olacaklarını dile getirdi.

Sağkan yaptığı açıklamasında “Hukuksal olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Çevre Komisyonumuzda bir avukat arkadaşımızı görevlendirelim. Sizlerle birlikte çalışır. Süreci birlikte takip edelim” dedi.

Gümüşhane’nin Geleceği Madene Feda Edilmeyecek!

Geçtiğimiz günlerdeki yaptıkları bir başka toplantıda yine Ankara’da bir araya gelen Gümüşhaneli yaşam savunucuları, yaptıkları toplantı sonucunda “Gümüşhane’nin geleceğini madene feda etmeyeceğiz” açıklaması ile mücadeleyi büyütme kararlılıklarında olduklarını duyurmuştu.

Ekoloji Birliği bileşenlerinden de olan Gümüşhane Kırıntı Köyü Platformu temsilcilerin de yer aldığı toplantıda, Gümüşhane’deki altın madeni işletmesi ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunurken, çevre ve insan sağlığı açısından vereceği zararlar, bölgenin ekositemine olan etkileri konusu da ele alınmıştı. Toplantıda, söz konusu altın madeni işletmesinin ülkeye herhangi bir yararının da olmayacağı, uygulanmakta olan yöntem dolayısıyla çevreye vereceği zararlar ve doğanın yok edileceği değerlendirmeleri yapılmıştı.