Ana Sayfa > Ekoloji > Giresun’da 5 köy muhtarı ‘Sis Dağı Sel Kapanı’ projesinin iptali için dava açtı

Giresun’da 5 köy muhtarı ‘Sis Dağı Sel Kapanı’ projesinin iptali için dava açtı

Eynesil-Sisdağı Sel Kapanı Projesi ile derelerinin tamamen susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirten 5 köy muhtarı Ordu İdare Mahkemesine başvuruda bulundu.

Giresun’da 5 köy muhtarı ‘Eynesil-Sisdağı Sel Kapanı Projesi’ ile derelerinin tamamen susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını belirterek Ordu İdare Mahkemesine başvuruda bulundu.

Giresun’da Bayazıt Köyü Muhtarı Mehmet Yayla, Çatakkırı Köyü Muhtarı Hüseyin Öztürk, Hamza Köyü Muhtarı Erkan Gökdemir, Şenlik Köyü Muhtarı Ali Emanet ve Köprübaşı Köyü Muhtarı Turgut Aydemir geçen hafta “Çavuşlu Beldesinden başlayıp Sis Dağı zirvesine kadar olan Zıvağa Vadisini şimdi de kurutmak istiyorlar ‘Görele-Çavuşlu İçme Suyu ve İçme Suyu Paket Arıtma Projesi’ ve ‘Eynesil-Sisdağı Sel Kapanı Projesi’ ile derelerinin tamamen susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak” diyerek yapılacak olan projenin iptali için Ordu İdare Mahkemesine başvurmuşlardı.

Evrensel’in duyurduğu habere göre; “Suyumuza, ormanımıza, doğamıza, bölgemize, ülkemize ve hepsinden önemlisi gelecek nesillerimize karşı taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle mücadele ediyoruz ve edeceğiz, kimsenin de bizi susuz bırakmasına sessiz kalamayız” diyen muhtarlar şimdi de, DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğüne verdikleri dilekçeye gelen cevaptaki raporu uzmanlara inceleterek projedeki eksikler ve yanlışlar üzerine ek bir dosya ile yeniden Ordu idare mahkemesine başvurdu.

“VADİMİZ DIŞINDA BİZE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yeni başvuruyla ilgili yazılı bir açıklama yapan muhtaralar, “DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğünün dilekçemize verdiği cevap ekinde 148 sayfadan oluşan Sel Kapanı Proje Raporunu uzmanlara cümle cümle inceletip tespit edilen eksiklikleri, uyumsuzlukları ve yanlış bilgileri bir rapor halinde avukatımız aracılığıyla Ordu İdare Mahkemesine tekrar bir ek dosya şeklinde sunmuş bulunuyoruz” dedi.

Sis Dağı Sandık Gölü ve civarı, yörede cennetten bir köşe” olarak tanımlanıyor

“SİSDAĞI SEL KAPANI PROJESİ DERHAL İPTAL EDİLSİN”

Söz konusu projede tespit edilen 26 tane yanlış ve eksiklik olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Sırf bu gerekçelerle Sisdağı Sel Kapanı Projesi iptal edilmek zorundadır. Biz haklı olduğumuzu biliyoruz ve bağımsız yargıya da güveniyoruz. Bugünden başlamak üzere, projenin yanlışlarının her gün ayrı paylaşımla Facebook sayfamızdan duyuracağız. Bizi takip etmenizi ve bu yıkıcı projenin yanlışlıklarını çevrenize duyurmanızı ve ayrıca paylaşımlarımızı kişisel sayfalarınızda tekrar paylaşmanızı sizden istirham ediyoruz. Ne kadar sesimizi duyurabilirsek, haklılığımızın o derecede güçleneceğini unutmayın. Tüm duyarlı halkımızdan, yaşam savunucularından duyarlı gazeteci arkadaşlarımızdan bizlere destek olmasını bekliyoruz.”