Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Germencik Dağyeni Köylüleri: Bizim Altınımız İncir | Çepeçevre Yaşam / Özer Akdemir

Özer Akdemir‘in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam‘ın bu bölümünde Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Dağyeni köyünde tarım arazilerini ve yaşam alanlarını savunan yurttaşların siyanürlü altın madenciliği için topraklarında sondaj çalışmaları yapılmasına karşı mücadelesi yer alıyor.

“Bizim altınımız incir!”

Aydın ili Germencik ilçesine bağlı Dağyeni köyüne birkaç km uzaklıkta, incir-zeytin bahçeleri ve ormanlık alanda yapılan maden arama sondajları köylülerin tepkisine neden oldu. Su kaynaklarının üzerinde, incir bahçelerinin içinde yapılan sondajların durdurulmasını isteyen köylüler diken üstündeler. Yüzlerce köylünün günlerdir devam eden direnişi Özer Akdemir‘in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam‘da anlatılıyor.

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.