Ana Sayfa > Ekoloji > Fazıl Say, Kaz Dağları için konser verdi

Fazıl Say, Kaz Dağları için konser verdi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, madencilik faaliyetleri nedeniyle tehdit altında bulunan Kaz Dağları’yla dayanışma amacıyla 18 Ağustos Cumartesi günü Kaz Dağları’ndaki orman için onbinlerce yurttaşın izlediği bir konser verdi. Say, “Yaşamdan ve yaşatmaktan yana olmalıyız” dedi.

Sanatçı Fazıl Say, Kirazlı-Balaban mevkiinde devam eden doğa katliamı ve altın madeni faaliyeti için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti’ne katılarak Çanakkalelilere muhteşem bir konser verdi. Sanatçı Say, Çanakkale’den ve çeşitli illerden binlerce vatandaşın katıldığı konserde Kazdağları için bestelediği “Kazdağları Marşı”nı ilk kez paylaştı.

“BUGÜN TÜRK HALKIYLA GURUR DUYDUM”

Büyük alkışlarla sahneye gelen Fazıl Say, “Doğayı korumak için bu kadar büyük bir kalabalık olması, bu kadar aydın insanların bir araya gelmesi beni çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Gurur duydum Türk Halkıyla bugün. Aslında Kazdağları için başlatılan kampanya için ilk günden itibaren burada bulunanlara, doğayı savunanlara da bir teşekkür etmek isterim. Onlar hepimizi yüreklendirdiler, bu konserin gerçekleşmesine de ilham kaynağı oldular. Bu gezegende insanlar olarak, bitkilerle, hayvanlarla hep beraber gelecek için bir şeyler bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan ve yaşamaktan yana olmalıyız” dedi.

Kazdağları’ndaki direnişle dayanışma için gelen onbinlerce kişinin huzurunda, mücadeleye destek amacıyla konser veren dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, notaların yaşam ve tüm canlılar için, Kazdağları’ndaki ağaçlar için bu kez ses vereceğini söylerken, “Bu ağaçlar, bu kuşlar Chopen’i, Betthoven’i, Mozart’ı mutlaka dinlemeli” dedi. Vicdan ve Su Nöbeti’ndeki direnişçiler ile Kazdağı’ndaki doğa tahribatına karşı mücadele veren yurttaşlara seslenerek “Sizler bu konsere ilham verdiniz. Gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak, yaşamdan ve yaşatmaktan yana olmalıyız” diyen Say, konserinde ayrıca Mozart’ın Türk Marşı adlı bestesinden başka, kendi bestesi olan Jazz Efe sonatı ve Kaz Dağları için bestelediği marşı da çaldı.