Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Fatsa ormanları şimdi de çöp tehdidi altında

Fatsa ormanları şimdi de çöp tehdidi altında

Altın şirketinin atık topraklarını attığı Fatsa ormanları şimdi de çöp tehdidi altında. Siyanürle altın işletmeciliğinin yapıldığı bölgede daha önce de şirket yollara ve ormana, işlenmiş toprak dökmesine tepki gösterilmiş, suç duyurusu yapılmıştı. Bölge çöplerle kirletilmeye devam ediyor.

Siyanürle altın işletmeciliği çalışmalarıyla zarar gören Fatsa ormanlarını şimdi de çöpler tehdit ediyor. Siyanürle altın işletmeciliğinin yapıldığı mahallede daha önce de şirket yollara ve ormana, işlenmiş toprak dökmesine tepki gösterilmiş, suç duyurusu yapılmıştı. Bölge çöplerle kirletilmeye devam ediyor.

Evrensel’in haberine göre; Fatsa Bahçeler Mahallesi’nden Harun Kışan, “Maden işletmesi nedeniyle yok edilen ormanlarımız oldu, şimdi de çöple kirletiliyor” diyerek Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve Fatsa Belediyesi’ne dilekçe verdiğini söyledi.

Kışan, Fatsa Belediyesine dökülen çöpleri temizlemesi için, Orman İşletme Müdürlüğüne ise ormanın korunması ve çöp dökenlerin belirlenip yasal işlem yapılmasını talep eden dilekçeler verdiğini anlattı. Kışan dilekçelerde, Fatsa Bahçeler Mahallesi Kayabaşı Sokak Kaya Mevkii Ağu Deresi yolundan 100 metre içeride sit alanı olan ormanlık alana çöp atıldığını; ormanın korunması, temizlenmesini, çöp dökülmesinin engellenmesi; çöp dökenlerin belirlenerek yasal işlemin yapılmasını talep ettiğini belirtti. Kışan, alınan önlemlerin ve çöp dökenlerin araştırılması ve yapılan yasal işlemin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında tarafına bildirilmesini istedi. Ormanlarımızı korumanın herkesin görevi olduğunu belirten Kışan, “Ben de bir yurttaş olarak gördüğüm olumsuzlukların giderilmesi için dilekçe hakkımı kullandım. Dilekçemin takipçisi olacağım” diye konuştu.

HERKES SAHİP ÇIKMALI

Konuyla ilgili açıkla yapan ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) yönetim kurulu, “Anayasaya göre her yurttaş çevreyi korumakla görevli. Çevreye duyarlılık artıyor, ekolojik dengenin koruması için mücadeleler de büyüyor. Bu olayda olduğu gibi her yerde duyarlı insanlar oldukça doğaya ve yaşam alanlarımıza zarar verilmesi zorlaşıyor. Dernek olarak verilen dilekçenin takipçisi olacağız. Fatsa ve diğer yerlerde maden işletmeleri, HES’ler, taş ocakları gibi işletmeler nedeniyle ormanlar yok oluyor; dereler, ormanlar kirletiliyor. Ordu’nun doğal yapısının bozulmasına; derelerin, ormanların yok edilmesine sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.