Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji mitingine davet: 26 Ekim’de Ankara’dayız

Ekoloji mitingine davet: 26 Ekim’de Ankara’dayız

26 Ekim Cumartesi günü Ankara Tandoğan meydanında yapılması planlanan ekoloji mitingi ile ilgili çalışmalar hızlandırıldı. Ekoloji Birliği tarafından “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz” adı ile organize edilen miting, ekoloji mücadelesi ile emek ve demokrasi güçlerini, ayrıca kadın hareketini de bir araya getirme anlayışıyla düzenleniyor. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB gibi kurumlar da genel merkez düzeyinde katkı sağlayarak, miting organizasyonunda yer alıyor ve destek veriyorlar.

Bu anlamda Çanakkale mitinginin ertelenmesi sonrası bu mitingin daha da önem kazandığı düşüncesi ile Ekoloji Birliği tarafından bugün de basın ve kamuoyuna bir açıklama daha yapılarak, mitingle ilgili çalışmalara hız verildiği belirtilirken, tüm ekoloji örgütleri ile emek ve demokrasi güçlerine çağrıda bulunuldu. Ekoloji Birliği’nin bugün yaptığı açıklama şöyle:

İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma DUR Diyoruz!

Ekoloji Birliği olarak, 26 Ekim 2019 Cumartesi günü Ankara’da “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma DUR Diyoruz” adıyla bir miting düzenliyoruz.

Ülkenin her tarafında, siyasi iktidar tarafından uygulanan sermaye yanlısı enerji ve madencilik politikaları sonucu nükleer ve termik santraller, metalik madencilik projeleri, taş ocakları, balık çiftlikleri, hidroelektrik santraller, rüzgar enerji santralleri, jeotermal enerji santralleri nedeniyle büyük bir ekolojik yıkım yaşanmaktadır.

İklim krizine yol açan bu yıkımlara karşı verilen mücadeleler de hızla büyüyor. Ekoloji mücadelesinde dayanışmanın, bir araya gelerek ortak bir direniş cephesi oluşturmanın önemi büyüktür. Ekoloji mücadelesinin emek ve demokrasi mücadelesi birleşerek büyümesi ülkemizde uygulanan talan ve yıkım politikalarını durduracaktır

Ülke genelinde yaşanan ekolojik sorunlara dikkat çekmek, yerel direnişleri Ankara’da buluşturarak yerelin sesini Ankara’ya duyurmak, emek ve demokrasi güçleri ile dayanışmak mücadelemize ivme katacaktır.

Kazdağları’ndan Cerattepe’ye, Efemçukuru’ndan Hasankeyf’e, Aydın Kızılcaköy’den Erzincan İliç’e, Muğla Yatağan’dan Munzur’a, Fatsa’dan Murat Dağı’na, İskenderun’dan Antalya Finike’ye, Elbistan’dan ODTÜ Kavaklık’a, Bartın’dan Sivas Bakırtepe’ye, Sinop’tan Akkuyu’ya kadar ülkenin her yanında mücadeleyi birleştirmek ve dayanışmak için tüm ekoloji örgütlerini, kadın örgütlerini, emek ve demokrasi örgütlerini, tüm diğer örgütleri ve halkımızı mitinge katılmaya davet ediyoruz.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin de destelediği ve genel merkez düzeyinde organizasyonuna katıldığı mitingimiz için 26 Ekim’de, saat 12.00’de AKM Önünde buluşacak ve saat 14.00’de Tandoğan Meydanı’nda olacağız.

EKOLOJİ BİRLİĞİ