Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği’nden Meclis’e ‘Paris Anlaşması Onaylansın’ Çağrısı | Video

Ekoloji Birliği’nden Meclis’e ‘Paris Anlaşması Onaylansın’ Çağrısı | Video

Ekoloji Birliği tarafından Paris Anlaşması‘nın onaylanması için TBMM ve AKP Hükümetine çağrıda bulunuldu. Paris Anlaşması’na onay vermeyen 7 ülkeden biri olan Türkiye, anlaşmayı onaylamayan tek G20 ülkesi durumunda.

2020 yılına veda etmeye hazırlanırken, son günlerin gündemine tüm dünya genelinde iklim krizi, küresel ısınma, pandemi, kuraklık ve susuzluk tehdidi damgasını vurmuş durumda, yeni yıla da bu konularla birlikte giriliyor. 11 Aralık’ta yapılan Sanal İklim Zirvesi‘nde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya liderlerine ülkelerinde ‘iklim acil durumu’ ilan etmeleri çağrısında bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankette ise, tarihin en büyük doğa tahribatının yaşanmakta olduğu Türkiye’de, halkın büyük çoğunluğunun iklim krizini koronavirüsten daha büyük bir tehdit olarak gördüğü ortaya konulmuştu.

Ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele için 12 Aralık 2015 tarihinde imzalanan ve 195 ülke tarafından kabul edilen Paris İklim Anlaşması’nın beşinci yıldönümü dolayısıyla dünya ve yurt genelinde Paris Anlaşması’nın gezegenin geleceği açısından önemi vurgulanarak çeşitli etkinlikler yapılıyor. C40 şehirleri ile birlikte ortak gerçekleşen 12 Aralık günkü etkinlikte İBB binası yeşil ışıkla aydınlatıldı. İstanbul da, 5. yıldönümü nedeniyle Paris Anlaşması’na verilen küresel destekte böylece yerini aldı.

Bugün de Ekoloji Birliği tarafından yapılan bir açıklama ile Paris İklim Anlaşması‘nın onaylanması için TBMM ve AKP Hükümetine çağrıda bulunuldu. Paris Anlaşması’nı onaylamayan 7 ülkeden biri olan Türkiye, ayrıca G20 ülkesi olarak ise anlaşmaya onay vermeyen tek ülke durumunda. Geçtiğimiz Kasım ayı içinde yapılan online G20 Zirve Toplantı‘sının Sonuç Bildirgesi‘nde de ana teması iklim krizi olan Paris Anlaşması konusundaki maddeye Türkiye tarafından şerh koyulmuştu.

Videoda, Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak açıklamayı okurken.