Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği: “Termik Santral Vetosu BOŞa Çıktı!”

Ekoloji Birliği: “Termik Santral Vetosu BOŞa Çıktı!”

Ekoloji Birliği bugün bir basın açıklaması yayınlayarak, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “veto” edilmesinin boşa çıktığını duyurdu. 26 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile yasanın “veto” edilmesi anlamsızlaştı. Ekoloji Birliği’nin açıklamasında “veto”nun bir “aldatmaca” olduğunun ortaya çıktığı vurgulaması da yer alıyor.

Ekoloji Birliği bugün bir basın açıklaması yayınlayarak, dün (26 Aralık) yayınlanan Resmi Gazete’deki “Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ilgili bir ayrıntıya dikkat çekti. Bu yönetmelikle birlikte, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “veto” edilmesinin boşa çıktığını duyuran Ekoloji Birliği, böylece “veto” kararının da anlamsızlaştığını belirtti.

Ekoloji Birliği’nin açıklamasında, bu sürecin Kanal İstanbul projesi ile zamandaş bir şekilde yürütülmeye çalışıldığına da dikkat çekecek şekilde, “veto” kararının bir aldatmaca olduğunun da böylece ortaya çıktığı vurgulaması yatıyor.

Ekoloji Birliği tarafından konuyla ilgili olarak bugün basın ve kamuoyunun dikkatine sunulan basın açıklaması şöyle:

TERMİK SANTRAL VETOSU BOŞA ÇIKTI

“Hava kirliği yaratan kömürlü termik santrallerine verilen sürenin dolması sonrası sürenin yeniden uzatılmasına için çıkarılan yasanın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “veto” edilmişti. Ama yasanın veto edilmesinin yeni düzenleme ile bir anlamı kalmadı.

“Termik santrallere veto yetmez, acilen kapatılmalıdır!” diye 3 Aralık tarihinde yaptığımız basın açıklamasında, “termik santraller kapatılmadan tehlike bitmeyecek” demiştik. 26 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile birlikte yasanın “veto” edilmesi böylece anlamsızlaştı. Kapatılması gereken termik santrallere yeniden yaşam hakkı verilerek, bizlerin zehirlenmesi de onanmış oldu.

Bu değişiklikle, iktidarın niyeti ve ekolojik, ekonomik ve politik yaklaşımı bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Ekoloji Birliği olarak, “çıkarılan yönetmeliğin iptal edilmesini, termik santrallerin kapılması”nı istiyoruz.

Yaşam alanlarımıza, havamıza, suyumuza, toprağımıza; geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

EKOLOJİ BİRLİĞİ

Ekoloji Birliği: “Termik Santral Vetosu BOŞa Çıktı!”” hakkında bir düşünce

1. Merhaba! Çabalarınızı takdir ediyorum. Bu paylaşımınızda vetoyu geçersiz kılan ayrıntının ne olduğunu da yazmış olsaydınız daha anlamlı olurdu.