Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği: Gezi, ülkemizin aydınlık geleceğidir

Ekoloji Birliği: Gezi, ülkemizin aydınlık geleceğidir

Ekoloji Birliği, Gezi davası ile ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu davayı “ülkemizdeki adaletsizliğin dışavurumu” olarak yorumladı.

Gezi Parkı eylemlerinin tüm dünyanın gözleri önünde yaşandığını ifade eden Ekoloji Birliği, “Çevre duyarlılığı ile başlayıp, demokratik haklara ve yaşam biçimine yönelik saldırılara ve en nihayetinde AKP iktidarının baskıcı rejimine karşı ülke genelindeki hoşnutsuzluğun en net şekilde dışa vurumudur yaşanan olaylar” dedi. Eylemlerin odağında yaşamlarında ilk kez sokağa çıkıp eylem yapan gençlerin olduğunun altını çizen Ekoloji Birliği, “Gelecek güzel günlere olan inancı besleyen bir kaynaktır. Kitlelerin, hiç umulmadık bir anda, bir olayla birlikte harekete geçebileceğinin, bu süreçte önemli bir bilinç ve örgütsel davranış sıçramasının yaşanabileceğinin de son dönemde ülkemiz içinde yaşanmış en önemli örneğidir. Taksim Meydanı’ndan polis çekildikten sonra kurulan komünler, direniş komiteleri, dayanışmanın yarattığı o kardeşlik, yoldaşlık, demokrasi rüzgarı gelecek güzel günlerin hiç de ütopya olmadığının en açık göstergesidir” dedi.

Gezi’den önce Anadolu’da onlarca “Gezi” yaşanıyordu

Gezi eylemleri olmadan önce Anadolu’nun onlarca yerinde “Gezi”ler yaşandığına işaret edilen açıklamada, “Bergama köylülerinin yaşam alanlarını korumak için yaktığı ateş, verdikleri mücadelede diktikleri tohumlar, Anadolu’nun birçok yerinde direniş ateşleri olarak devam ediyordu. Gerze’de, Tortum’da, Madran Dağı’nda ve Karadeniz yaylalarında yurttaşlar gözlerini kar hırsı bürümüş şirketlerin saldırılarına karşı topraklarını, havalarını, sularını, yaşam alanlarını korumak için direniyorlar, kora kor bir şekilde yaşam haklarını savunuyorlardı. Gezi bu küçük küçük yanan çoban ateşlerinin birleşimi, hoşnutsuzluğun, adaletsizliğin isyanıdır. Saldırılar sürdükçe, adalete olan, gelecek güzel günlere olan özlemler de sürecek, saldırıya karşı direniş de her zaman var olacaktır” denildi.

Gezi Davası, adaletsizliğin dışa vurumudur

Ekoloji Birliği açıklamasında, Gezi eylemleri ile ilgili 16 kişi hakkında dava açılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmesini “ülkemizdeki adaletsizliğin bir dışavurumu” olarak nitelerken şu ifadeleri kullandı:

“Bir kez daha diyoruz ki; Gezi, Bergama’da toprakla buluşan doğayla barışık, onurlu bir yaşam mücadelesi tohumunun filizlenmiş halidir. Gezi, ülkemizin, emek, demokrasi, temel hak ve özgürlükler mücadelesi tarihine ekoloji odaklı direnişlerin bir armağanı, işaret fişeğidir. Gezi biziz, Gezi ülkemizin aydınlık geleceğidir…”

Gezi Parkı direnişinin zaman tüneli

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.

Ekoloji Birliği: Gezi, ülkemizin aydınlık geleceğidir” hakkında bir düşünce

1. “Gezi direnişi” tarihsel görevini yerine getirdi. Her sene her sene yeni bir “Gezi” yaşanmaz ve yaşanmayacak. Bu yüzden Ekoloji Birliği, yaşayan “Gezi ruhu”nun bugün nabzının attığı yerdir. Çünkü Gezi ruhunun nefesiyle filizlenen bir çiçektir Ekoloji Birliği…