Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan annesini sonsuzluğa uğurladı!

Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan annesini sonsuzluğa uğurladı!

Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan’ın annesi Hatice Doğan koronavirüs dolayısıyla bir süredir tedavi altındaydı. Dün hayata gözlerini yuman Hatice Doğan, sonsuzluğa uğurlandı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Derneği Başkanı ve Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan Ünal dün annesini sonsuzluğa uğurladı! Koronavirüs dolayısıyla bir süredir tedavi altında olan Süheyla Doğan’ın annesi Hatice Doğan dün öğleden sonra hayata gözlerini yumdu.

DOĞA VE YAŞAMI SAVUNMA MÜCADELESİNDEKİ AZİM, KARARLILIK VE ÖZVERİ

suheyla-dogan

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Derneği Başkanı ve Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan Ünal, Kaz Dağları’nda altın madeni çalışmaları nedeniyle yaşanan ağaç katliamına karşı yürütülen mücadele ile kamuoyunda tanınmıştı. Ancak Süheyla Doğan Ünal‘ın çevre mücadelesi sadece Kaz Dağları ile sınırlı değildi. İklim krizi ve ekolojik yıkıma “dur” demek için doğayı ve yaşamı savunma mücadelesini ayrıca Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü olarak da yürüten Doğan, Türkiye’nin her yerinde talan edilen dağların, yok edilmek istenen ormanların, katledilen ağaçların, kuruyan derelerin, evsiz kalan hayvanların, şiddete ve tacize maruz kalan kadınların ve çocukların sesi olmaya çalışıyordu. Mücadelesi içinde son olarak sıra memleketi olan Tokat ili Erbaa ilçesine geldi. Ailesinin rahatsızlığı nedeniyle bu kez memleketi olan Erbaa’da bulunan Süheyla Doğan, memleketi Erbaa’da da başlatılan doğa talanı karşısında yine sessiz kalamadı.

Verusa Holding’in memleketi Tokat Erbaa’da Kelkit Havzası ile Boğalı Yaylaları’nda siyanürlü-sülfürik asitli altın ve bakır çıkarma çalışmaları başlamasına karşı çıkmak içi bölgedeki köylere yaptığı ziyaret sırasında koronavirüse yakalandı. Ekoloji Birliği eş sözcüsü Süheyla Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisinin ve anne-babasının da koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

“AÇ GÖZLÜLÜLÜĞÜNÜZ PANDEMİDE DE YAŞAMI SÖMÜRMEYE DEVAM EDİYOR!”

Durumu sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda, “Verusa Holding, Erbaa’yı terk et! Senin yüzünden ben ve tüm ailem kovid olduk!” diyerek duyuran Doğan, maden şirketine şöyle sesleniyordu: “Pandemi dinlemeyip, geldiniz dağlarımıza! Bizi de pandemi koşullarında köy köy dolaşmaya mecbur bıraktınız! Anneme, babama, kardeşlerime bir şey olursa bunun sebebi sizsiniz! Bu ne para hırsı, bu ne doymazlık, bu ne aç gözlülük? Durun, bi durun! Bu ülkede pandemi var! İnsafınız hiç mi yok?”

PANDEMİ DÖNEMİNDE 800’DEN FAZLA MADEN ALANI İHALE EDİLDİ

Süheyla Doğan Ünal, firmalara ruhsat veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na da “Pandemi koşullarında 766 maden alanını ihale ettiniz, yetmedi, her gün yeni alanları ihaleye çıkarıyorsunuz, her gün yeni ruhsatlar veriyorsunuz! Hiç mi vicdanınız yok?” seslenirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na ise şunları diyordu: “Pandemi koşullarında ÇED süreçleri başlatıyor, halkın katılımı toplantıları yapıyorsunuz. O kadar itiraz dilekçesi verdiğimiz halde Cengiz Holding’e halkın katılımı toplantısı yaptırmaya kalktınız, ortalık birbirine girdi!. O ortamda acaba kaç kişi koronavirüse maruz kaldı?”

“DAĞLARIMIZI, ORMANLARIMIZI, YAYLALARIMIZI TERK EDİN!”

Doğan, bir kaç gün öncesinde de TÜMAD Madencilik A.Ş.’nin Ayvacık’ın 14 köyüne su sağlayan kaynakların üstünde altın madeni sondajına başladığını hatırlatıp, şimdiden suların bulanık akmaya başladığını ifade ederek şöyle sesleniyordu: “TÜMAD’ın faaliyet yürüttüğü alanın çok yakınında Ayvacık Barajı ve Akçin Göleti var. Ayvacık Barajı, Ayvacık’ın içme suyunu sağlıyor, bir sürü köyün tarım alanları sulanıyor. Dernekten arkadaşlarım sondaj faaliyetlerini görüntülemek ve bilgi almak amacıyla mecburen bir araya gelerek sondaj alanına gittiler. Ben orada olsaydım mecburen ben de gidecektim. Arkadaşlarıma da bir şey olursa bu işin sorumlusu sensin TÜMAD! Lapseki’yi yiyorsun, Burhaniye-İvrindi’yi yiyorsun, yetmedi mi? Şimdi sıra Ayvacık’ta mı! Erbaa’da Verusa, Taşova’da Uğur Barlık, Niksar’da Eczacıbaşı, Amasya’da Koza Madencilik, Pozitif A.Ş. ve daha yüzlerceniz, yettiniz artık. Terk edin dağlarımızı!”

“YETER ARTIK, DURUN!”

Ülkenin yüzde 70’inin maden alanına döndüğünü ifade eden Doğan, memlekette ne yaylaların ne meraların ne ormanların ne de su kaynaklarının kalmadığını vurgulayarak, “Pandeminin nedeni ormansızlaşma, yaban hayatına ve doğaya yapılan bilinçsiz müdahale. Bizi daha ne kadar ormansızlaştıracaksınız, daha kaç pandemiye sebep olacaksınız?” diye sordu.

“ANNEM MELEK OLDU!”

suheyla-dogan

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı ve Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan ve annesi ile babasının koronavirüs nedeniyle Samsun Tıp Fakültesi’nde tedavisine devam edilirken, Süheyla Doğan dün (08 Aralık) saat 15.11’de “Annem melek oldu!” sözleri ile annesini sonsuzluğa uğurlayışını mücadele arkadaşlarına duyurdu. Kalp yetmezliği de olan yaşlı annesi Hatice Doğan, dün öğleden sonra hayata gözlerini yumarak, sevdiklerinden ebediyen ayrılmıştı!

Ekoloji Birliği olarak bizim de acımız ve üzüntümüz büyük, Eş Sözcümüz Süheyla Doğan sevgili annesini sonsuzluğa uğurlarken, yaşadığı kaybının acısını bizler de yüreklerimizde duyuyoruz. En derin üzüntümüzle acısını paylaşırken, kendisine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Sevgili annesi Hatice Doğan ışıklar içinde yatsın, yıldızlar yoldaşı olsun…