Ana Sayfa > Bildiriler > DSÖ, pandemiye karşı temkinli olma uyarısını tekrarladı!

DSÖ, pandemiye karşı temkinli olma uyarısını tekrarladı!

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, koronavirüs salgını konusunda tüm ülkeleri uyaran bir açıklama yaptı. Şu anda ülkelerin koronavirüs önlemlerini kaldırmaması gerektiğini savunan Ghebreyesus, “Dünyada salgın çok daha kötü bir hale geldi” dedi.

Çin‘in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde 409 bini aşkın insan hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 3 milyon 564 bini aştı. Ölümcül salgında vaka ve ölüm sayılarının düşüşe geçtiği bazı ülkeler alınan tedbirleri kaldırma kararı alırken, Dünya Sağlık Örgütü‘nden (DSÖ) konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bir numaralı ismi Tedros Adhanom Ghebreyesus Corona virüsü salgınıyla ilgili kritik açıklamada bulundu. Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarına devam eden Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıklamalarda bulundu. Corona virüsü salgınında en korkunç günün dün yaşandığını açıklayan ve sadece dün 136 bin yeni vaka ile en çok vakanın görüldüğünü vurgulayan Tedros temkinli olma çağrısını yineledi.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, “Salgın başladığından beri 6 ay geçti. Avrupa‘da durum iyileşse de dünyada salgın çok daha kötü bir hale geldi” dedi.

DAHA KÖTÜ BİR HAL ALIYOR!

Tedros Adhanom Ghebreyesus şunları söyledi, “Salgının başlamasından beri 6 ay geçti. Şu an ülkelerin önlemlerini kaldırmak için uygun bir zaman değil. Dün açıklanan 136 binden fazla vakanın neredeyse yüzde 75’inin Güney Asya ve Amerika kıtalarındaki 10 ülkeden geldi. Avrupa’da durum iyileşse de küresel olarak çok daha kötü bir hal alıyor.”

TEMKİNLİ OLMA ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Ghebreyesus, “Şu an ülkelerin önlemlerini kaldırmak için uygun bir zaman değil” derken, bu yeni vakaların yaklaşık yüzde 75’inin Güney Asya ve Amerika katılarındaki 10 ülkeden geldiğini belirtti. DSÖ Başkanı ayrıca, “Avrupa’da genel durum iyileşse de küresel çapta çok daha kötü bir hal alıyor” şeklinde konuştu.

İKİNCİ DALGAYA ODAKLANMALIYIZ

DSÖ’nün Acil Durumlar Bölümü’nün başındaki isim olan Dr. Mike Ryan da, “İkinci dalgaları önlemek için neler yapmamız gerektiğine odaklanmalıyız. Amerika kıtasındaki ülkelerde vaka ve ölüm sayısı artışta” dedi.

SEMPTOM GÖSTERMEYENLER BULAŞTIRMIYOR

DSÖ’de üst düzey görevde olan ve virüs ile ilgili teknik ekibi yöneten Maria van Kerkhove de, “Güney Amerika için daha kapsayıcı bir yaklaşım sergilemeliyiz. Bu salgın bitmekten de çok öte bir konumda. Semptom göstermeyen hastalardan Covid-19’un bulaşması çok nadir görülüyor” yorumunu yaptı.

Kaynak: haberler.com