Ana Sayfa > Bildiriler > Doğanın Çocukları’ndan belediyelere uyarı: ‘Hayvan düşmanı politikalara geçit yok’

Gençlerin antikapitalist ekoloji topluluğu Doğanın Çocukları, yerel seçimler sonrası, Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından kazanılan belediyelerde uygulanacağı ifade edilen sokak hayvanlarına yönelik ayrımcı politikalara karşı duracaklarını ifade etti.

YRP ve BBP’nin, seçim öncesi ve sonrası dönemlerde doğa ve yaşam düşmanı politikalar geliştirdiği ve bu politikaları kazandıkları belediyelerde hızla hayata geçirme niyetinde oldukları biliniyor. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici‘nin, “Kazandığımız belediyelerde bir ay içinde bir tane başıboş köpek görülmeyecek” şeklindeki açıklamasına özellikle dikkat çekiliyor.

Doğanın Çocukları’nın yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına yönelik herhangi bir ayrımcı ve zarar verici politikaya karşı koyulacağı net bir şekilde ifade ediliyor. Akbelen Ormanı‘nı koruma ve kedi Eros için gösterilen toplumsal direnişte sergilenen binlerce kişilik iradenin, bu tür politikalara karşı verilecek mücadelenin de gücünü simgelediği ifade ediliyor.

Doğanın Çocukları, doğa ve yaşam hakkı savunucularının, sokak hayvanlarına yönelik herhangi bir zarar verici eyleme karşı, güçlü bir şekilde mücadele edeceğini ve bu tür politikaların üzerine gidileceğini vurguluyor. Topluluk, doğa ve yaşam düşmanı politikaların üstesinden geleceklerine olan inançlarını kamuoyu ile paylaşarak, bu konuda toplumsal bilinci artırmayı ve gerektiğinde harekete geçmeyi amaçlıyor.

Yeşil Gazete