Ana Sayfa > Dünya > Dijital İlkim Grevi için geri sayım başladı

Dijital İlkim Grevi için geri sayım başladı

Yarın  saat 16.00’da ilk dijital iklim grevi basın açıklamasının ve konuşmaların gerçekleşeceği canlı yayın ile başlayacak. İklim aktivistlerinin video konferans yoluyla buluşacağı grevde sanatçılar da canlı yayın üzerinden mini konserler ile destek verecek.

5. İklim Grevi, korona virüs salgını ile ilgili ortaya çıkan durum nedeniyle bu kez dijital ortamda gerçekleştirilecek. 3 Nisan Cuma (yarın) yapılacak ilk dijital iklim grevi için geri sayım başladı. 5. İklim Grevi, böylece yarın saat 16.00’da basın açıklamasının ve konuşmaların gerçekleşeceği canlı yayın ile birlikte başlamış olacak. İklim aktivistlerinin video konferans yoluyla buluşacağı grevde sanatçılar da canlı yayın üzerinden mini konserler ile greve destek verecek.

Yarın saat 16.00’daki basın açıklaması ile başlayacak olan 5. İklim Grevi, yine dijital ortamdaki canlı yayınlarla devam edecek. Saat 17.00’den itibaren birbirleri ile çevrimiçi buluşmalarla görüşecek olan iklim aktivistleri, pankartları ile birlikte görüşmeler yapacak, katılımcıların soruları ve cevapları da bu şekilde paylaşılabilecek. Sanatçıların da dahil olacağı bu sosyal medya çalışmasında, sanatçılar canlı yayın ile mini konserler verecek ve yayınları sırasında sosyal medya çalışmasına destek olacaklar.

BU EVDE İKLİM GREVİ VAR!

Greve destek vermek isteyenler ise gün boyu #BuEvdeİklimGreviVar, #DijitalİklimGrevi ve #SıfırGelecek etiketleri üzerinden paylaşım yapabilecek. Saat 22.00’da ise gün içinde Sıfır Gelecek sosyal medya hesaplarından yayınlanacak etiket üzerinden gündem kampanyası gerçekleştirilecek.

Sıfır Gelecek tarafından organize edilen dijital iklim grevi etkinliğine ilişkin açıklama ise şöyle: “Tek başımızayız ama birlikteyiz. Hep birlikte Türkiye’nin ilk Dijital İklim Grevi’nde buluşacağız. Seni de bunun bir parçası olmaya ve 3 Nisan Cuma günü #BuEvdeİklimGreviVar demeye çağırıyoruz.”

Sıfır Gelecek Kampanyası, daha önce 20 Eylül tarihinde iklim için okul grevine çıkan öğrencilerden oluşan Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) hareketinin çağrıcılığını yaptığı küresel iklim grevinin Türkiye ayağını organize etmişti. Birçok iklim ve ekoloji örgütü, hak örgütü ve meslek grupları da içinde yer alıyor. “Ya sıfır karbon gelecek ya sıfır gelecek” sloganıyla yola çıkan kampanyanın talepleri arasında iklim acil durumu ilan edilmesi, karbon emisyonlarının sıfırlanması ve iklim adaleti sağlanması gibi maddeler yer alıyor. 5. İklim Grevi, koronalı günler dolayısıyla bu kez ilk olarak dijital ortamda gerçekleştirilmiş olacak.