Ana Sayfa > Bildiriler > Datça Meclisi: Datça’yı Savunmaktan Vazgeçmeyeceğiz

Datça Meclisi: Datça’yı Savunmaktan Vazgeçmeyeceğiz

MUÇEP Datça Meclisi Kargı Koyu’ndaki imar planları ve özelleştirme konularına yapılan ilişkin bazı siyasi çevrelerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarına tepki göstererek, “Datça’yı Savunmaktan Vazgeçmeyeceğiz” dedi.

MUÇEP Datça Meclisi, Kargı Koyu‘nun peşkeş çekilmesine dayanan imar planları hakkında kamuoyunu yanlış bilgilerle aldatmaya yönelik bazı siyasi çevrelerden yapılan açıklamalara tepki göstererek eleştiriler bulundu. Datça Meclisi’nin açıklamasında hazılanan “özelleştirme” ve “imar planlarının” müşterek yaşam alanlarına verdiği kayıp ve zararlar olduğunun açıkça görüldüğü belirtilirken, “Müştereklerimize, yaşam alanlarımıza yapılan bu saldırılar karşısında Datça’yı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” vurgulaması yapıldı. Datça Meclisi‘nce yapılan konu ile açıklama şöyle:

DATÇA’YI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Cuma günü yanıt verdiğimiz Datça AKP İlçe Örgütünü temsilen yapılan Kargı Koyuna dönük imar planları ile ilgili yanıltıcı açıklamaların yapılmasından birkaç saat sonra bu kez Datça MHP İlçe Başkanlığından benzer bir açıklama geldi. Her iki açıklamanın da aynı gün aynı saatlerde, sözde düzeltme iddiasıyla aynı dil ve mahiyette sunulması, bu açıklamaların sanki aynı merkezden yapıldığının işaretlerini vermektedir!

MHP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ve Cumhurbaşkanı kararıyla onaylanan planların, yürürlükte sayılan planlarla uyumlu olduğu, belediyelerle koordinasyon içinde hazırlandığı iddia edilmektedir. Hazine mülkiyetinde bulunan parseldeki otel yapı alanının küçültüldüğünden bahsedilmekte ama günübirlik alanındaki (ve içinde yer alması mümkün yapı alanındaki) büyümenin önemsizleştirilmeye çalışıldığı gözlenmektedir.

AÇIKLAMALAR KAMUOYUNU YANILTMA VE GERÇEKLERİ GİZLEMEYE YÖNELİK

Yapılan her iki açıklamadaki ortak yan: Datça’da hazineye yani hepimize ait bakir doğal alanlarımızın özelleştirilerek,  hepimizin kayıpları pahasına birilerinin daha çok kazanmasına yol açılacağının gizlenmeye çalışılması ya da bunun farkında bile olunmamasıdır. Özelleştirme, hepimize ait olanın, doğal ortak varlıklarımızın özel mülkiyete geçirilmesi, piyasada alınıp satılan bir mala dönüştürülmesidir. Üstelik bu özelleştirme, haraç-mezat satma biçiminde gerçekleştiğini bildiğimiz, somut olarak halkın geniş kesimleri aleyhine işleyen hukuksuzluk örneklerinin bir yenisi olacaktır.

Nitekim AKP ve MHP dışında istisnasız hemen her siyasi parti ve toplumsal kesim temsilcisi,  “özelleştirme” ile amaçlanan yağma ve talana karşı çıktıklarını, itiraz eden Datçalıların yanında olduklarını sürecin en başından beri açıklıkla belirtmiştir.

Geniş bir toplumsal karşı çıkışa yol açan uygulamanın asıl önemli yönü: özelleştirmenin müşterek yaşam alanlarımıza verdiği kayıp ve zarardır. Müştereklerimize, yaşam alanlarımıza yapılan bu saldırılar karşısında Datça’yı savunmaktan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmayı zorunlu görüyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

MUÇEP Datça Meclisi

Kaynak: MUÇEP