Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Çevreciler Manisa’da güçlerini birleştiriyor

Çevreciler Manisa’da güçlerini birleştiriyor

MANİSA’da 9 Kasım 2014 günü bir araya gelen Alaşehir, Akhisar, Gördes, Salihli, Sarıgöl, Soma ve Turgutlu ilçeleri yanı sıra, Manisa Akademik Odalar Birliği içinde yer alan, kendi alanlarında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, yaşam savunucusu ve çevreciler, Manisa’da Eczacılar Odası’na ait Neşe Gülersoy Eğitim Salonu’nda bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Akademik Odalar Birliği Temsilcisi ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran, ortaya çıkacak oluşumun, örgütlenmesini zamanla hem diğer ilçeleri, hem de diğer sivil toplum örgütlerini de bünyesi içinde toplayarak geliştireceği belirtilirken, “bir sağduyu refleksi ve sivil inisiyatif girişim”i olarak açıkladıkları oluşumun genişlemesinin de siyasetler üstü bir tutum izleyerek, süreç içinde siyasi partileri de kapsayacağını açıkladı.

Manisa Tarzanı‘nın izinden gidileceğini açıklayan platform oluşumu, hedefini de “asıl zenginliğimiz Gediz vadisidir” sözleriyle ifade ederek, ekolojik yıkıma karşı çevre ve doğa tahribatlarının önlenmesi amacıyla doğa-insan ilişkisi temelinde toplumsal bilinci yükseltmek ve ekoloji mücadelesinin toplumsallaştırılması olarak tanımladı.

Videoda TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) ve EGEÇEP yürütme kurulu üyesi Metin Sert, “Soma’nın altı ölüm üstü zulüm olmuşken, Yırca köyünde de şirket güvenlik görevlileri köylü yurttaşlara işkence bile yapar oldu” sözleri ile bu oluşuma neden gerek duyulduğunu açıkladığı konuşması sırasında…

BASINA ve KAMOYUNA;

Bizler, dernek, sendika, meslek odaları ve her biri kendi alanında kamu yararına faaliyet gösteren farklı sivil toplum kuruluşları olarak, bugün Manisa’da üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz toplantı ile Manisa Çevre ve Yaşam Platformu çatısı altında bir araya gelme kararı aldık. Bu kararımızın nedeni, ortak toplumsal ve kamusal çıkarlarımızın bu tür dayanışma ve birlikteliklerle savunulması ve güçlendirilmesi gerektiğine inancımızdır.